KRAJ JE JOŠ DALEKO: Ivana Španović predvodiće Srbiju na SP u Beogradu

Tanjug

01. 11. 2021. u 11:49

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović predvodiće selekciju Srbije na Svetskom dvoranskom prvenstvu naredne godine, izjavio je savezni kapiten Edin Zuković.

КРАЈ ЈЕ ЈОШ ДАЛЕКО: Ивана Шпановић предводиће Србију на СП у Београду

Ivana Španović foto: EPA

"Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produzen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine", rekao je Zuković za sajt Saveza.

Osim Španovićeve potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančevismir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibiisciplini 3.000 metara.

"Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman. Učešće na planetarnoj smotri iz prikrajka vrebaju Ivana Ilić i Milana Tirnanić (60 metara), Milica Gardaševicb, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanovi0 metara), Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić (troskok), te najmlađe Angelina Topić i Zorana Rokavec (skok uvis). Nastupu u Beogradu nadaju se i Jasmin Halili i Slavko Stevicb (skok uvis)", naveo je Zuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)