NAJDRAŽE ZLATO SAIDE BUKVIĆ: "Trudiću se uvek da što bolje predstavljam Srbiju!"

N. KOČOVIĆ

27. 10. 2021. u 19:50

SAIDA Bukvić (25), četvorostruka uzastopna šampionka sveta u kik-boksu, doputovala je u rodni Novi Pazar, gde joj je u prostorijama Gradske uprave upriličen svečani doček.

НАЈДРАЖЕ ЗЛАТО САИДЕ БУКВИЋ: Трудићу се увек да што боље представљам Србију!

FOTO: GU Novi Pazar

 Mladoj Novopazarki ovo je šesta svetska titula, jer je prvu u disciplini lou-kik osvojila još kao mlađa juniorka u Bratislavi 2012, da bi dve godine kasnije u Riminiju bila najbolja juniorka planete.

Prvu seniorsku titulu osvojila je u Beogradu 2015, a do zlatnih medalja na prvenstvima sveta dolazila je i u Budimpešti 2017, Sarajevu 2019. i italijanskom Lidu di Jezolu prošle nedelje.

- Bila su to tri teška meča u Italiji i tri pobede. Ovo mi je najdraže zlato, jer je sada kik-boks olimpijski sport. Zahvalna sam gradu Novom Pazaru i svim sportskim institucijama koje su uvek uz mene - zahvalila se Bukvićeva.

Ona je izjavila i da će i u narednom periodu "dati sve od sebe kako bi na što bolji način nastavila da predstavlja svoju državu".

Bukvić je zahvalila na čestitkama i podršci ministrima Vanji Udovičiću i Tomislavu Momiroviću koji su danas bili u poseti Novom Pazaru, a tom prilikom su zajedno sa Bukvić obišli Sportsku halu u tom gradu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da dosadašnji rezultati, u juniorskoj i seniorskoj karijeri, potvrđuju da je Saida sportistkinja svetske klase.

- Čestitam Saidi, koja je navikla ljubitelje borilačkih sportova na zlatne svetske medalje. Poznato je da je uvek teže odbraniti nego prvi put osvojiti trofej i to može samo mali broj vrhunskih sportista. Ona je ta klasa - poručio je Biševac.

On se, uz obećanje da će lokalna samouprava nastaviti da podržava sportiste, zahvalio Saidinom bratu i treneru Sedadu Bukviću, koji je i sam bio odličan kik-bokser.

- Sportisti su još jednom potvrdili da su najbolji ambasadori Novog Pazara i Srbije - dodao je Biševac. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni