ZADOVOLJNI REZULTATOM, NE I IGROM: "Odbrana mora na doradu"

Đ. S.

27. 10. 2021. u 19:14

VATERPOLO tim snova iz Novog Beograda, nemilosrdno gazi na svim frontovima.

ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТОМ, НЕ И ИГРОМ: Одбрана мора на дораду

foto: V.N.

Izabranici Vladimira Vujasinovića, posle furizonog starta u domaćem prvenstvu, uspešno su započeli i Ligu šampiona, pobedom u domaćem derbiju nad Radničkim (16:10) i u uvodnom delu sezone najavili kandidaturu za sve trofeje.

Naročito su se prvim mečevima istakle ofanzivne mogućnosti prestoničkog sastava, za koji nastupaju brojni ubojiti strelci. Međutim, Vujasinović smatra da je time ispunjeno tek pola posla, pošto zahteva još ozbiljnosti u defanzivi.

- Izuzetno bitna pobeda za naš klub, prva u Ligi šampiona, nadam se ne i poslednja. Rezultatom moramo da budemo zadovoljni, ali ne i igrom - konstatovao je sjajni stručnjak.

- U napadu to dosta dobro funkcioniše, imamo mnogo opcija koje koristimo na pravi način, ali bitne utakmice se vrlo retko dobijaju samo napadom. Moramo da dignemo i odbranu na mnogo viši nivo. Za deset dana imamo utakmicu sa Olimpijakosom, biće to veliki ispit za nas. Nadam se da ćemo to vreme iskoristiti da na pravi način Draška Gogova i Viktora Rašovića, koji su se oporavili od virusa korona, dovedemo u optimalnu formu.

U redovima Novobeograđana naročito se istakao reprezentativac Nikola Jakšić, koji je "izrešetao" Kragujevčane sa pet "projektila".

- Drago mi je da smo u prvoj utakmici u Ligi šampiona uspeli da zabeležimo pobedu i to ovakvim rezultatom protiv vrhunske ekipe, kakva je Radnički. Nadam se da ćemo ovaj trijumf iskoristiti na najbolji način i da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati formu i sledećem kolu u Ligi šampiona igrati još bolje - ubeđen je Jakšić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati