TROJKA PROBIJA LED: Takmičarski deo 21. SP u amaterskom boksu za naše kreće u utorak

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 10. 2021. u 18:15 >> 18:55

PREDSTAVLjANjA, svečane ceremonije, otvaranje i sve ostale sitnice su završene, sada je vreme za ono pravo.

ТРОЈКА ПРОБИЈА ЛЕД: Такмичарски део 21. СП у аматерском боксу за наше креће у уторак

FOTO: BSS

Takmičarski deo 21. Svetskog prvenstva u amaterskom boksu, za takmičare iz Srbije počinje danas. Od 12 "orlova", večeras će se u ringu naći trojica - Pavel Fedorov u kategoriji do 64 kg kojeg čeka David Gevorkijan, Almir Memić (do 75 kg) će za rivala imati Luisa Ričardsona, kao i Sadam Magomedov, koji će ukrstiti rukavice sa Emirom Turbujukgdagom (do 92 kg).

Svi izabranici selektora Milana Piperskog ulaze u planetarnu smotru sa visokim ambicijama, nadaju se da bi mogli da se primaknu uspehu iz 1978. kada je, takođe, u Beogradu, tadašnja Jugoslavija osvojila sedam medalja (šest srebrnih i bronzu).

- Očekujemo maksimum, da se momci žrtvuju do krajnjih granica. Motivisani su, žreb nam nije baš bio naklonjen, ali šta je tu je. Dobro su trenirali, boksuju u svojoj zemlji... - ističe Piperski u razgovoru za "Novosti".

Potom je vođa "orlova" i detaljno izanalizirao prve izazove naših momaka koji su naročito bitni kako bi se u prvenstvo ušlo u dobrom ritmu.

- Fedorovu predstoji borba sa naturalizovanim Nemcem, koji je po poreklu Jermen. Nemci su uvek imali dobre boksere, ali očekujem da uđe bez respekta, veoma važno je za njega, ali i za sve ostale naše momke, da dobiju tu prvu borbu i što naš narod kaže, probiju led - dodaje selektor Srbije.

Naročito izazovno otvaranje biće za mladog Memića, koji boksuje sa favorizovanim Ričardsonom.

- Britanac je visok, dolazi iz zemlje boksa, šta reći još... Iskusan je, levoruk, očekujem dobru borbu. Memiću je ovo prva profesionalna godina, što se tiče iskustva, Ričardson je u prednosti, ali nadam se pozitivnom rezultatu - kaže Piperski.

Sa druge strane, Magomedov je favorit u duelu sa Turbujukgdagom.

- Turčin je neugodan, iskusan, imaju dobru generaciju. Magomedov, sa druge strane, imao je pauzu, ali očekujem da pobedi - samouveren je Piperski.

Naš tim će na SP činiti i petorica naturalizovanih Rusa, za koje selektor ima samo reči hvale.

- Sjajno su se uklopili, odlični su momci, svi smo jedan tim, kao jedna porodica - podvlači Piperski i poziva publiku da naše momke podrži u što većem broju.

- Ne bih nikog izdvajao, svi imaju šansu za sebe i nadam se da će svi otići daleko. Nadam se i podršci publike, mnogo bi značilo momcima da dođu svi koji mogu i daju im taj dodatni deo energije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna