BOKSERI LAŽNE DRŽAVE KOSOVO KUKAJU: Dva puta smo pokušali da uđemo u Srbiju i nisu nas pustili

Novosti online

24. 10. 2021. u 13:22

Svetska bokserska asocijacija (AIBA) upozorila je da borci takozvane države Kosovo, koje je srpska policija zaustavila na graničnom prelazu, moraju da učestvuju na SP u Beogradu.

БОКСЕРИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО КУКАЈУ: Два пута смо покушали да уђемо у Србију и нису нас пустили

Foto: BSS

Iz takozvane države Kosovo stigla je vest da bokseri iz te države nisu mogli da uđu u Srbiju jer su nosili obeležja na sportskoj odeći.

„Oko 13 časova smo krenuli za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila na granici u Končulju i nije nam dozvolila da odemo tamo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. U njima piše BFK, a nama su rekli da ih ostavimo na granici i možemo da nastavimo. Ali, kako smo se dogovorili sa AIBA da učestvujemo samo sa oznakama Kosova, to nismo prihvatili“, izjavio je Ljatif Demoli, generalni sekretar Bokserske federacije Kosova.

Kasnije se oglasio Olimpijski komitet Kosova i naveo da su njihovi bokseri ponovo pokušali u subotu uveče da pređu granični prelaz i to nakon što su „uklonili oznake Kosova sa svojih desova“, ali su ponovo zaustavljeni.

Takozvana država Kosovo trebalo bi da ima sedam predstavnika u Beogradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)