VATERPOLISTA PARTIZANA, LOVRE MILOŠ ZA "NOVOSTI": Crno-beli uvek inspirišu

Slobodan Krstović

24. 10. 2021. u 10:00

LOVRE Miloš je za manje od mesec dana dva puta iznenadio hrvatsku, ali i našu javnost. Prvi put zbog odluke da u 27. godini okonča karijeru, a onda zbog prihvatanja ponude Partizana da u ovoj sezoni nosi crno-belu kapicu.

ВАТЕРПОЛИСТА ПАРТИЗАНА, ЛОВРЕ МИЛОШ ЗА НОВОСТИ: Црно-бели увек инспиришу

FOTO: M. Vukadinović

Brzi povratak u bazen odličnog vaterpoliste sigurno je najviše obradovao selektora "barakuda" Ivicu Tucaka, a na Banjici se nadaju da sa njim mogu da napadnu titulu prvaka Srbije.

ZAGREB JE MIRNIJI

- ZA tri sata sam od Zagreba stigao do Beograda. Srpska prestonica mi je za sada super, nemam prigovora. Malo je saobraćaj drugačiji, vozi se malo agresivnije. Zagreb je mirniji, a Beograd ima više života. To su moji prvi utisci - kaže Miloš.

Miloš je dete Mladosti, počeo je sa 10 godina 2004. Za "žapce" nije igrao samo dok je studirao u Americi, prvo na UKLA, pa na USA, u predgrađu Los Anđelesa. Kada se pre četiri godine vratio u Zagreb, brzo je izborio mesto u reprezentaciji, s kojom ima evropsku i svetsku bronzu.

- Po diplomiranju vaterpolo nisam napustio, jer su oduvek sanjao da igram na Olimpijskim igrama, što sam ostvario - priča, za "Novosti", Miloš. - Inače, vaterpolo je za mene velika ljubav. U njemu nema velikih para, od njega se živi dobro samo dok se igra, tako da materijalni momenat nikad nije prisutan.

Nije želeo previše da objašnjava zašto je u jednom trenutku odlučio da završi karijeru:

- Ima dosta faktora o kojima sada nema potrebe pričati. Bila je takva situacija, promenila se. Neke stvari se menjaju, sada sam srećan tu gde jesam i idem 100 posto dalje.

Kada je stigao poziv sa Banjice, nije imao dilemu:

- Partizan je veliki klub, sedmostruki prvak Evrope, sada ima upravu koja podržava igrača, mada, ne znam kako je bilo pre nekoliko godine. Iskreno mislim da mogu da se naprave dobre stvari. Privukli su me, svi su me srdačno primili, od direktora Kuljače, trenera Korolije do igrača.

Lovrinoj odluci da se vrati vaterpolu sigurno se najviše obradovao selektor Hrvatske Ivica Tucak:

- Uvek ću se odazvati na poziv i meni je nastup za Hrvatsku najveće zadovoljstvo. Reprezentacija je iznad svega.

PRIZNAJE SE SAMO ZLATO

I u Hrvatskoj je kao i kod nas samo prvo mesto uspeh. Miloš je navikao na pritisak i jedino žali što u ovom trenutku neće moći da zaigra pre januara za Partizan.

- Kod nas je treće mesto maltene neuspeh. To se najbolje videlo posle SP 2019. u Gvandžouu, koje je doživljeno okej, ništa posebno, a bila je sedma uzastopno medalja sa svetskih prvenstava. Tako da ću taj pritisak lakše podneti i u Partizanu. Krivo mi je što neću igrati Kup Srbije, ali je jasno, bez obzira na snagu ostalih ekipa, da idemo na titulu. Uostalom kada se složi ovakva ekipa, sa dva olimpijska pobednika, Aleksićem i Mitrovićem, i dosta talentovanih igrača normalno je da je cilj prvo mesto - kaže Miloš.

Prvi utisci su dobri, sviđa mu se što se u Partizanu neguje zajedništvo:

- To je stvarno dobro. I u Mladosti smo bili svi prisni i veseli me što ova ekipa ima to zajedništvo koje je zadivljujuće. Ovde su svi top prema meni, za sve to mi treba, tu su da se nađu.

Kada je odlučio da prihvati ponudu Partizana, javio mu se legendarni Dubravko Šimenc:

- Dao mi je nekoliko saveta, rekao mi da budem svoj, da dam sve od sebe i da ne osećam strah.

Ako se zaborave utakmice, odnosi srpskih i hrvatskih vaterpolista uvek su bili odlični...

- Rekao bih, izvrsni. Pričamo isti jezik i kako ne bi bili dobri. Imam veliki respekt prema ovoj generaciji Srbije za sve što je napravila. Inače, naboj u bazenu je uvek prisutan kada se sastanu vrhunske ekipe, ne samo Hrvatska i Srbija - podvlači Miloš.

U poslednjih deset godina nekoliko hrvatskih i srpskih vaterpolista je igralo za klubove iz susedne države. Lovre kada je ulazio u prvi tim Mladosti igrao sa Vanjom Udovičićem, a do prošle sezone i sa Milošem Ćukom.

- Tada sam bio klinac, ali o Vanji samo najbolje. Miloš Ćuk je strašan igrač i čovek, nadam se da ću imati isti prijem u Beogradu, kao u Ćuk u Zagrebu, kome je verujem bilo lepo kod nas - kaže Miloš.

LIČNA KARTA

Ime i prezime:

Lovre Miloš
Datum, mesto rođenja:
5. 4. 1994, Zagreb
Pozicija: spoljni
Klubovi: Mladost, Partizan
Reprezentacija: Hrvatska
Trofeji: bronza na SP, bronza na EP, srebro u Svetskoj ligi, klupski: dva puta pobednik Regionalne lige, prvak Hrvatske, dva Kupa Hrvatske

Ne smeta mu što ove sezone Partizan neće igrati u Evropi:

- Superliga ima čak tri kluba koja igraju Ligu šampiona. Partizan pripada tom kremu, tako da će srpska liga biti vrhunska ove godine. Šteta je što ne igramo bar LEN kup, ali o tome će se razmišljati dogodine. Možda je i dobro zbog paklenog kalendara, jer dogodine su i svetsko i evropsko prvenstvo - podvlači Miloš.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju