PREMINULA VANJA DUKIĆ: Bila je puna energije, a vodila je najtežu bitku (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2021. u 14:07

POSLE višegodišnje borbe sa karcinomom dojke, preminula je 37-godišnja sportistkinja Vanja Dukić.

ПРЕМИНУЛА ВАЊА ДУКИЋ: Била је пуна енергије, а водила је најтежу битку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Nju je šira javnost zapamtila po tome što je na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni aplauz u znak podrške.

- Ne dam da me bolest definiše i uprkos tome što opet idem na hemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta nedeljno aktivno vežbam - ispričala je Vanja, koja je postala uzor mnogima u borbi i stavu.

Dukićeva je živela na relaciji Pula—Zadar i bila deo bodibilding tima Mornar, a sa teškom dijagnozom se suočila već u 24. godini.

Uspešno se tada operisala i nastavila aktivan život, kao i treninge, išla na šestomesečne kontrole i sve je bilo u redu do oktobra 2019, kada joj se rak vratio u agresivnijem obliku.

Nastale su onda brojne metastaze, te je ponovno krenula na hemoterapije i nije prestajala da trenira jer joj je velika želja bila da nastupi na državnom prvenstvu u bodibildingu.

- Izguram svaku hemoterapiju i idem dalje. Bože dragi, život je jedan i nastojim da ga ulepšam što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmešim se i uživam u životu, u svakom trenutku - rekla je u jednom od razgovora za 24sata Vanja Dukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda