RUKOMETAŠICE SPREMNE: Turska prvi rival Srbije u kvalifikacijama za EP

Tanjug

05. 10. 2021. u 15:27

SVE je spremno za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ženske rukometne reprezentacije Srbije, a o tome je govorio selektor Uroš Bregar.

РУКОМЕТАШИЦЕ СПРЕМНЕ: Турска први ривал Србије у квалификацијама за ЕП

FOTO: RSS

- Sve ide po planu, devojke dobro rade, tako da sam baš zadovoljan. Niko se ne sme potcenjivati, ali mislim da je kvalitet na našoj strani - izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija će sutra od 18 sati u Zrenjaninu dočekati Tursku, a četiri dana kasnije gostovaće reprezentaciji Islanda u Hafnarfjorduru.

- Utakmicu koja nas očekuje moramo da shvatimo ozbiljno i da igramo dobru odbranu. Ako igramo dobru odbranu očekujem da rezultat neće biti problem.

Jovana Stojiljković smatra da je Srbija favorit.

- Utakmice sa Turskom i Islandom su mečevi sa ekipama koje konstantno rade i napreduju. Zaista nam znači podrška publike, pogotovo što je ovde u Zrenjaninu uvek dobra atmosfera - izjavila je Stojiljković.

Ana Kojić ističe da su sve rukometašice posvećene kako bi se što bolje uigrale, s obzirom na to da je došlo do smene generacija.

- Reprezentacija Turske važila je za selekciju lošijeg kvaliteta, ali smatram da je sada mnogo bolja nego ranije. Turska sada ima Kastamonu, ekipu koja igra u Ligi šampiona, još nekoliko ekipa koje su podigle kvalitet, dosta stranih igrača odlazi da igra tamo. Potrebno je ozbiljno da uđemo u meč, pogotovo što i mi sada imamo mlađu ekipu i nismo uigrane. Može da se očekuje jedna uzbudljiva utakmica, ali verujem da ćemo mi to odraditi kako treba, uz dobru atmosferu i domaći teren - rekla je Kojićeva, koja je prošle sezone igrala za tursku Kastamonu.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)