SP U FUTSALU: Orlovi na Portugalce - zaustaviti Rikardinja

Novosti online

23. 09. 2021. u 19:42

RIKARDO Felipe da Silva Braga verovatno ne znači kao puno ime i prezime skoro ništa ljubiteljima futsala u Srbiji. Ali, kada čuju Rikardinjo, skoro da je efekat isti kao kada se nekada i sada čulo - Pele.

СП У ФУТСАЛУ: Орлови на Португалце - зауставити Рикардиња

FOTO: FSS

E, taj 36-godišnji "futsalski" Pele će u petakd 19.00 biti glavni adut Portugalije u meču osmine finala Svetskog prvenstva protiv Srbije.

Duel se igra u "Žalgirio areni", koja je dom Žalgirisa i praktično je litvanski košarkaški hram, ali je ovog septembra mesto na kojem svoje majstorije pokazuju futsaleri. Rikardinjo je jedna od ikona ovog sporta, tek se oporavio od teškog preloma noge, ali je i takav glavni adut rivala "orlova" koje sa klupe predvodi selektor Dejan Majes.

- Posle tri iskušenja u grupnoj fazi i dva poraza od Irana i Argentine, ubedljivo smo savladali SAD i zasluženo se našli u osmini finala. Imamo izuzetno teškog rivala kojeg želimo da iznenadimo. Portugalci su aktuelni prvaci Evrope iz Slovenije od 2019. godine, ali je na ovom Svetskom prvenstvu jasno da sve može na terenu da se promeni samo u jednom minutu - kaže Miodrag Aksentijević, golman Srbije, koji veoma dobro i dugo poznaje i Rikardinja.

Statistika je apsolutno na strani Portugalaca. U dosadašnjih sedam međusobnih susreta imaju isto toliko pobeda nad Srbijom, a svi osim one prve iz 2010. (5:1) su bile vrlo tesne. Možda je večeras trenutak da se Rikardinju i Portugalcima konačno uzme mera.

Ukoliko se to dogodi "orlovi" bi išli na pobednika meča Španija - Češka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni