"OVAKO IZGLEDA KAD IDEŠ NA ONAJ SVET?" Potresna ispovest Mihaela Šumahera o jezivoj nesreći koju je doživeo

Novosti online

11. 09. 2021. u 15:30

BLIŽI se 15. septembar, dan kada će biti obavljen dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru. Delovi su već objavljeni kroz tizere, trejlere i razne druge najave, a između ostalih stvari opisan je dramatičan događaj iz Silverstona, kad je Nemac za dlaku izbegao smrt.

ОВАКО ИЗГЛЕДА КАД ИДЕШ НА ОНАЈ СВЕТ? Потресна исповест Михаела Шумахера о језивој несрећи коју је доживео

FOTO: AP

Šumi je posle dve šampionske sezone u Benetonu, 1996. godine prešao u Ferari, ali trebalo mu je četiri godine da se u boidu sa crnim konjićem dočepa treće titule.

Treću titulu je osvojio 2000. godine, a nesreća u Silverstonu verovatno ga je sprečila da donese trijumf Ferariju i godinu ranije. Ipak, uspeo je uz pomoć Edija Irvajna i Mike Sala da donese konstruktorsku titulu, prvu za italijanski tim posle 16 godina posta.

Upravo će u dokumentarnom filmu, koji se bavi celokupnim radom i delom Mihaela Šumahera, svi imati priliku da vide i video snimke nemačke zvezde koja je opisala tu povredu i to na prilično jeziv način.

- Prednji točak je razbio kokpit i bio je zaglavljen negde unutra - rekao je Šumaher i dodao:

- Nisam mogao da izađem, a pokušavao sam da izvučem nogu koja je bila zarobljena. Ležao sam i želeo da se malo smirim. E tada sam odjednom osetio kako mi otkucaji srca postaju sve sporiji, sve dok odjednom potpuno nisu prestali. E tada sam pomislio - ovako izgleda kada ideš na onaj svet.

Inače, incident se desio dok su na stazi bile istaknute crvene zastave posle incidenta na startu kad dva bolida (Žak Vilnev i Alesandro Zanardi) nisu mogli da pokrenu bolide.

Šumi se vratio za poslednje dve trke u kojima je pokušao da pomogne klupskom kolegi Ediju Irvajnu da se domogne titule, ali nije uspeo. Obe je završio na drugom mestu, jednu iza Irvajna, a drugu iza Hakinena, zahvaljujući čemu je Finac odbranio titulu...

Dokumentarac o životu jednog od najboljih sportista sveta svih vremena biće prikazan 15. septembra na platormi Netfliks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja