VATERPOLISTI PONOS KRAGUJEVCA: Gradonačelnik Nikola Dašić priredio prijem za šampione sveta do 20 godina

Novosti online

10. 09. 2021. u 14:36

GRADONAČELIK Kragujevca Nikola Dašić ugostio je juče šestoricu mladih vaterpolista Radničkog, koji su Srbiji doneli titulu prvaka sveta do 20 godina na SP u Kragujevcu.

ВАТЕРПОЛИСТИ ПОНОС КРАГУЈЕВЦА: Градоначелник Никола Дашић приредио пријем за шампионе света до 20 година

FOTO: I. Marinković

Prijemu su prisustvovali i selektor Uroš Stevanović i njegov pomoćnik Dragan Kozomora.

Podsetimo, šampion Srbije se diči što je Marko Radulović MVP prvenstva, što je Stefan Branković kapiten zlatnih dečaka, kao i na preostale igrače, Nemanju Stanojevića, Luku Pljevančića, Bogdana Gavrilovića i Jovana Tanasijević, koji su ugradili sebe u novo zlato srpskog vaterpola.

- Oduševljen sam fantastičnim rezultatima kragujevačkih sporitsta sa kojima iz dana u dan imamo prilike da se rukujemo. Kada je čak šestorica igrača Radničkog u reprezentaciji, uspeh je neminovan. Kao Kragujevčaninu i roditelju pre svega, u vreme kada su deca fokusirana na kratke sadržaje mobilnih telefona i tablera, veliko mi je zadovoljsttvo da vidim da još ima mladih ljudi koji grabe ka uspesima u sportu, ali i u drugim oblastima - rekao je na prijemu Dašić.

Selektor mladih i strateg Radničkog Uroš Stevanović podvukao je da je ovo veliki uspeh za srpski vaterpolo:

- Šest, sedam momaka iz ovog sastava je već bilo na širem spisku selektora Dejana Savića za Olimpijske igre. Oni su već u sistemu rada i planu selektora za budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024