ODBOJKAŠICE FURIOZNO POČELE EP: Srbija razbila BiH i uspešno krenula u odbranu trona

Novosti online

19. 08. 2021. u 16:47 >> 18:18

ODBOJKAŠICE Srbije odlično su počele Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom kolu grupe A pobedile Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

ОДБОЈКАШИЦЕ ФУРИОЗНО ПОЧЕЛЕ ЕП: Србија разбила БиХ и успешно кренула у одбрану трона

FOTO: M. Vukadinović

Nije se nijednog momenta pobednik dovodio u pitanje. Naše devojke su opravdale ulogu favorita i rivalkama na ovom takmičenju jasno stavile do znanja da su spremni da pojure novo zlato.

Ovo je izabranicama Zorana Terzića 17. vezani trijumf na Evropskom prvenstvu. Poslednji put gorčinu poraza osetile su još 2015. godine kada su bolje od njih bile Ruskinje.

FOTO: M. Vukadinović

Prvi i treći set je protekao u dominaciji Srbije od početka, dok je BiH u drugom uspela da drži egal do sredine istog. Ipak, na kraju je presudio kvalitet.

Ovaj duel obeležio je i duel sestara Bošković, Tijane na jednom i Dajane na drugoj strani. Razlog za slavlje imala je Tijana. Takođe, lepo je bilo na terenu videti i Stefanu Veljković koja se vratila u nacionalnu selekciju posle porodiljskog. Ona je propustila Olimpijske igre.

Najefikasnija u pobedničkoj selekiji bila je Tijana Bošković sa 16 poena, nju je pratila Bianka Buša sa 11. Na drugoj strani najviše poena upisala je Dajana Bošković - 14.

FOTO: M. Vukadinović

Aktuelne šampionke Evrope naredni meč igraju u subotu od 21 sat protiv Francuske, dok će BiH odmeriti snage sa Azerbejdžanom (subota, 18).

TREĆI SET: Srbija - BiH 25:11, 25:18, 25:14

25:14 - Srbije je ubedeljivo slavila u prvoj utakmici na EP.

20:10 - Raste prednost Srbije. Terzić je izvršio i neke izmene, pa će meč kraju privesti, Sara Carić, Ana Bjelica i Slađana Mirković. Tu je i povratnik Stefana Veljković.

12:6 - Nema BiH rešenje za igru naše selekcije. Tajm-aut je zatražio Ljubičić ne bi li malo probudio svoje odbojkašice.

10:5 - Kreće Srbija da pravi razliku koju protivnice neće moći da sustignu. Idu izabranice Zorana Terzića ka pobedi.

2:2 - Počeo je treći, nadamo se i poslednji set na ovoj utakmici koja se igra u "Štark" areni u Beogradu.

DRUGI SET: Srbija - BiH 25:11, 25:18

25:18 - Okončan je i drugi set i njega su Maja Ognjenović i drugarice dobile ubedljivo. Držale su se odbojkašice BiH do polovine, ali je potom naša selekcija dodala gas i došla na korak do prvog trijumfa na EP.

15:13 - Neda se BiH. I dalje prate u stopu Srbiju. Uglavnom poenima Dajane Bošković dolaze do poena. Ipak, servis greška, pa dobar blok odvodi našu selekciju na plus dva.

7:9 - Bosna i Hercegovina je u seriji. Bilo je i tri razlike, ali je servis greškom poklonjen poen našoj selekciji, potom je Selimovićevu odlično izblokirala Bjanka Buša. Serija naših devojaka je prekinuta servis greškom Milene Rašić.

4:5 - Za sada se igra poen za poen u drugom setu. BiH bar na početku ne dozvoljava Srbiji da se odlepi kao što je bio slučaj u prvom delu meča.

PRVI SET: Srbija - BiH 25:11

25:11 - Furiozan prvi set naše selekcije. Rivalke su ostale na svega 11 poena.

19:8 - Razlika u kvalitetu je velika. Srvija puca iz svih oružja i samo je pitanje koliko poena će Bosanke osvojiti u setovima.

14:7 - Izabranice Zorana Terzića nastavljaju da gaze protivnika i ovaj meč ne bi trebalo da traje dugo.

8:3 - Brzo je Srbija uspostavila dominaciju, a Tijana Bošković rešeta iz servisa rivalke, zabeležila je tri vezana asa. Očigledno da odbojkašice BiH, kao ni druge selekcije nemaju rešenje za najboljeg korektora sveta.

1:2 - Meč u Beogradu je počeo, a BiH vodi na njegovom otvaranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja