POBEDA SRPSKOG AUTOMOBILISTE: Milovan Vesnić najbolji na Grobniku

Tanjug

24. 07. 2021. u 19:15

SRPSKI automobilista Milovan Vesnić trijumfovao je prvi put u tekućoj sezoni TCR Istočna Evropa, pobedivši u prvoj trci na Grobniku.

ПОБЕДА СРПСКОГ АУТОМОБИЛИСТЕ: Милован Веснић најбољи на Гробнику

FOTO: D. Karadarević

Vesnić je startovao sa pol-pozicije i vodio je svo vreme trke.

- Teška trka, kao i cela sezona, ali najbitnije je da je auto konačno "proradio kako treba". Vozio sam sigurnu trku, držao sam sve pod kontrolom, čuvao sam i gume i kočnice. Imao sam dobru strategiju, defanzivnu, što se odrazilo i na dobar rezultat - izjavio je Vesnić posle pobede.

Grošek je držao tempo Vesnića, a razlika između njih bila je konstantno 0,3 sekunde. Grošek je pokušavao da izbije na čelo na pravcima, dok je na krivinama bio sporiji od srpskog asa.

Blizu njih bio je i Vitke, koji je uhvatio ritam posle lošeg starta. On se ukazivao u retrovizorima Grošeku, ali napada nije bilo. Napeto je bilo do samog kraja, ali je poredak na cilju ostao Vesnić-Grošek-Vitke.

Druga trka na programu je sutra od 13 časova a Vesnić startuje sa sedme pozicije.

- Sutra će biti teško završiti trku jer krećem iz sredine. Voziću pametno i biću spreman na sve - kaže Vesnić pred drugu trku četvrtog trkačkog vikenda TCR Istočne Evrope na Grobniku kod Rijeke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)