MILION ZA DECU IZ ZVEČANSKE: Novak i sportisti donirali medalje za aukciju

Novosti online

24. 09. 2021. u 15:47

Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Blic fondacijom, prikupio je milion dinara u humanitarnoj akciji "Srce za decu iz Zvečanske".

МИЛИОН ЗА ДЕЦУ ИЗ ЗВЕЧАНСКЕ: Новак и спортисти донирали медаље за аукцију

FOTO: Olimpijski komitet Srbije

Srpski olimpijci Novak Ðoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Filip Filipović, Branislav Mitrović, Zurabi Datušavili, Dejan Majstorović i drugi donirali su opremu za humanitarnu licitaciju, a sredstva su danas uručena deci iz Zvečanske.

Donaciju direktoru Centra Zoranu Milačiću zajedno su uručili predsednik OKS Božidar Maljković i direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

Maljković se zahvalio dobrim ljudima koji su licitirali u dobrotvorne svrhe i otkupili opremu naših olimpijaca.

- U Tokiju smo postigli istorijski uspeh po broju osvojenih medalja i svi donatori sada poseduju jedan važan deo sportske istorije Srbije u vidu rekvizita naših sportista. Misija sporta jeste da spaja ljude i da ih inspiriše da čine dobra dela i drago mi je što smo svi zajedno danas učinili jedno takvo delo - izjavio je Maljković.

Direktor Centra Milačić rekao je da će se sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova života dece na smeštaju, posebno na obezbeđivanju sportskih sprava i razvoju sportskih aktivnosti.

- Obezbeđena sredstva jesu značajna, ali je još značajnija namera da se sazna u javnosti da neka deca ne mogu živeti u porodicama i da im treba podrška - rekao je Milačić.

BONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba