RAZIJA U ŠOKU ZBOG SMRTI CIMERKE: Užas, katastrofa, nisam znala ni da je bila bolesna...

Novosti online

16. 09. 2021. u 09:05

VEST o smrti jedne od najboljih košarkašica u istoriji Jugoslavije Žane Lelas potresla je ceo košarkaški region, pa i njene najveće protivnice.

РАЗИЈА У ШОКУ ЗБОГ СМРТИ ЦИМЕРКЕ: Ужас, катастрофа, нисам знала ни да је била болесна...

FOTO: Printskrin/Jutjub/Sportska televizija

U zlatnom dobu jugoslovenske ženske košarke Žanin Elmes je vodio velike bitke sa Jedinstvom iz Tuzle koji je predvodila Razija Mujanović, kao i sa Crvenom zvezdom u kojoj je dominirala Anđelija Arbutina. 

- Saznala sam pre pet minuta. Bila sam u automobilu i morala sam da stanem. Užas, katastrofa. Kad sam čula što se dogodilo, naježila sam se. Ježim se i sad - rekla je Razija Mujanović za "Indeks." 

Ona je bila u potpunom šoku kada je čula da je njena cimerka iz reprezentativnih akcija preminula. 

- Nije mi jasno šta se dogodilo. Nisam čula da je bila bolesna, znam da je pokrenula košarkašku akademiju sa suprugom i da je sve bilo u redu. Verujte, ovo je za mene ogroman šok. Žana je bila divna cura. U reprezentaciji smo bile cimerke - dodala je legendarna Raza. 

Vest o smrti Žane Lelas potresla je i Anđeliju Arbutinu. 

- Žana je bila sjajna u svakom pogledu. Kao igračica je bila fenomenalna, kao osoba još bolja. Volela sam je. U reprezentaciji smo osvajale puno toga zajedno, a u klubovima smo vodili strašne bitke. Sećam se pred sam raspad Jugoslavije da su one u Zadru uzele Kup, a da smo mi njih dobile u finalu prvenstva 2:1. Nikad u istoriji toliko ljudi nije došlo na utakmicu ženske košarke u Beogradu. Jasno mi je da se to događalo u Šibeniku, ali u Beogradu nikada. Bile smo zatečene, i one i mi. Današnje generacije nemaju pojma kakva se tada igrala košarka. To je bio pravi sport - rekla je Arbutina, koja je sa nevericom primila vest o smrti Žane Lelas. 

- I dalje ne mogu da verujem. Poslednji put smo se videle u Sarajevu kad je igrala za Željezničar. Rat je tada već počeo i Žana je s nama otišla iz Sarajeva za Beograd. Zatim se vratila u Hrvatsku. Od tada se nismo videle ni čule - rekla je Arbutina "Indeksu". 

(Indeks.hr/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)