SINIŠA MALI POTVRDIO: Isplaćene nagrade olimpijcima, ukupno 2,5 miliona evra

Tanjug

13. 08. 2021. u 15:52

NAGRADE svim osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i njihovim trenerima isplaćene su danas, a ukupno je izdvojeno 2,5 miliona evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

СИНИША МАЛИ ПОТВРДИО: Исплаћене награде олимпијцима, укупно 2,5 милиона евра

Foto: Printskrin/TV Prva

Ističe da je danas isplaćena 31 nagrada, za šta je izdvojeno 221 miliona dinara, a u prethodnom periodu je isplaćeno još 13 novčanih nagrada.

Time su isplaćene sve novčane nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, i to, podseća Mali, samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje države, koja je ponovo pokazala ozbiljnost i ekonomsku stabilnost, jer sve svoje obaveze izvršava na vreme - rekao je Mali.

Dodaje da su Olimpijske igre u Tokiju bile izuzetno uspešne za naše sportiste koji su osvojili devet medalja i ističe da im je cela zemlja neizmerno zahvalna na svemu što su uradili za Srbiju.

- Želimo da motivišemo naše sportiste na još veće uspehe i država će nastaviti da čini sve kako bi imali najbolje uslove za treniranje i pripreme. Srbija je zemlja sporta i tako će ostati i u budućnosti - istakao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)