TRSTENIK NA NOGAMA: Doček bronzanog olimpijca Milenka Sebića (FOTO/VIDEO)

Sofija Babović

12. 08. 2021. u 21:55

TRSTENIČANI su u četvrtak dočekali Milenka Sebića, osvajača bronzane medalje na OI u Tokiju, koji je obradovao naciju 2.avgusta.

ТРСТЕНИК НА НОГАМА: Дочек бронзаног олимпијца Миленка Себића (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: S. Babović

Za rođenog Trsteničanina prvo je priređen prijem u sali Opštinske uprave gde je sjajni sportista strpljivo potpisivao majce sa svojim likom, kao da u svoj rodni grad nije stigao tek sat vremena ranije, već potpuno iscrpljen od prethodnih obaveza.

Potpisao tačno 100 majica koje su poklonjene oduševljenoj deci.Naš sjajni strelac dobio i priznanje „Najmoravac“, kao jedini sportista iz ovog grada koji je osvojio olimpijsko odličje.

Dočekan je kako tradicija nalaže, uz pogaču i so.

- Još kao mali sanjao sam da se popnem na balkon,sama medalja na OI znači krunu sportske karijere - kaže za “Novosti” Milenko Sebić.

- Naravno i posle ovog uspeha, pokušaću da se motivišem i nastavim u istom ritmu.

Kako smo se uverili na licu mesta, Sebić je strpljivo potpisao 100 majica koje je sa njegovim likom izradila opština kako bi se podelilo Trsteničanima. Kaže da će sutra obilaziti svoj grad, iz koga je kao dečak od samo 13,5 godina otišao put Beograda sa velikim snovima. Jedan od njih dosanjan je i za njega lično, a ističe i za celu Srbiju i Trstenik.

- Veoma sam ponosan i srećan što sam prvi sportista iz Trstenika koji je doneo olimpijsku medalju u svoj grad - kaže Sebić.

- Posle Rija smo imali pet dugih godina,što mi je pomoglo da se boljem pripremim za Tokio.

Plato ispred opštinske zgrade je bio ispunjen oduševljenim navijačima našeg reprezentativca, nedaleko od bilborda koji je osvanuo sa Sebićevom fotografijom i rečima „Hvala Milenko,tvoj Trstenik“. Sa balkona ali večeras trsteničnog pozdravio je više stotina navijača.

Ljudi su oduvljeni aplaudirali,najmlađi nosili zastavice Srbije, parole “Naš Milenko” brzo su podignute visoku u vazduh,a prava histerije zavladala je kada je olimpijac sišao sa balkona i krenuo da deci deli majice i da se fotografiše sa najmlađima.Poručio im je da ne odustanu od snova i zahvalio se svima koji su u Srbiji budni dočekivali jutro navijajući za naše sportiste u Japanu.

Nakon ceremonije dočeka, Sebići i Trsteničani preselili su se na obalu Zapadne Morave,gde je u toku popularna manifestacija „Trstenik na Moravi.“ I tu je Sebić posebno nagrađen-priznanjem „Najmoravca“,koja se dodeljuje rođenim Trsteničanima koji su posebno doprineli promociji rodnog grada.

MILENA TURK: NAŠ MALI GRAD JE MNOGO PONOSAN,PUNO NAM JE SRCE!

- IZUZETNA je čast i zadovoljtsvo imati priliku da večeras sačekamo našeg olimpijca Milenka Sebića i zaista je nam je punos srce što imamo priliku da jednim gestom odužimo našem šampionu za ovako divne rezutlate i promovisanje Trstenika-kaže Milena Turk,predsednica opštine Trstenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)