ZLATNI OLIMPIJCI STIGLI U BEOGRAD: Vaterpolisti zapevali "A sad adio", ovacije i Jovani Preković (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2021. u 09:05

Vaterpolisti Srbije i karatistkinja Jovana Preković, osvajači zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, doputovali su danas u Beograd.

ЗЛАТНИ ОЛИМПИЈЦИ СТИГЛИ У БЕОГРАД:  Ватерполисти запевали А сад адио, овације и Јовани Прековић (ВИДЕО)

Foto: Petar Milošević

Zajedno sa olimpijskim šampionima, stigle su i košarkašice, koje su nastup na Igrama završile na četvrtoj poziciji.

Srpske olimpijce na beogradskom aerodromu dočekali su mnogobrojni navijači, predstavnici medija, rodbina i prijatelji, uz transparente, pesmu, zastave, povike "šampioni, šampioni" i "Srbija, Srbija".

Prednjačili su navijači i polaznici karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca, rodnog grada olimpijske šampionke Preković.

Vaterpolisti su sjajno raspoloženi, u jednom momentu su se zagrlili i zajedno zapevali hit Slavka Banjca "Daleko negde ko zna gde", a zatim i "A sad adio".

Jovana Preković izazvala je pravi delirijum na beogradskom aerodromu.

"Uzela si trofej, Jovana, Jovana" skandirali su oduševljeni navijači.

Filipović se, obraćajući se medijima na aerodromu, zahvalio na divnom dočeku, ali i poručio da je samo jedan od trinaestorice najboljih.

"Privilegija mi je da budem deo te ekipe, kapiten na kraju ove divne epizode i za neke od nas poslednjeg plesa", poručio je Filipović.

"Hvala (selektoru Dejanu) Saviću što je verovao u nas, trpeo nas i molio se da se sve ovo završi kako jeste, vredelo je svakog minuta treninga, maltretiranja, utakmica i onoga van bazena. Mnogo žrtve i odricanja stoji iza ovoga, ali ovako dobija viši smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas", rekao je Filipović.

Branislav Mitrović, koji je proglašen za najboljeg vaterpolo golmana Igara u Tokiju podsetio je da je osvojeno drugo olimpijsko zlato u tom sportu.

"Samo mi znamo kliko smo se trudili, ginuli za ovaj uspeh", izjavio je Mitrović.

Igrač Stefan Mitrović je, umesto obraćanja novinarima zapevao pesmu "A sad adio", koju su ostali reprezentativci horski prihvatili.

Posle poznatog refrena, koji se završava rečima "i ko zna gde, i ko zna kad", selektor vaterpolista Dejan Savić kratko je rekao da nema šta da kaže, vidno ponet emocijama.

"Daćete mi malo vremena da se smirim i to je to", rekao je Savić na konferenciji za medije.

Olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković se zahvalila svima na ogromnoj podršci.

"Pre nego što sam krenula u Japan, rekla sam da sam otišla samo na takmičenje. Međutim, kada sam stigla u Japan i videla organizaciju promenili su mi se utisci".

I Roksanda Atanasov je bila kratka.

"Sa Jovanom sam od četvrte godine. Izgradile smo jedna drugu. Hvala svima na podršci. Presrećna sam što smo iskoristili ovu priliku da prvi put osvojimo zlato na OI".

Srbija je na Olimpijskim igrama u prestonici Japana oborila rekord iz Rija 2016. godine kada smo osvojili osam odličja. Naši sportisti su se iz Tokija vratili sa devet osvojenih medalja, što je najveći uspeh u istoriji našeg sporta.

Podsetimo, srpska karatistkinja Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 61 kilograma, dok su vaterpolisti uspeli da odbrane zlato osvojeno u Rio de Ženeiru 2016. godine.

Za naše heroje će večeras u 21 sat biti priređen svečani doček na balkonu ispred Skupštine grada Beograda.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere