ČESTITKA DAČIĆA SRPSKIM OLIMPIJCIMA: "Činite ponosnim ceo srpski narod"

Novosti online

09. 08. 2021. u 20:44

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i odbojkašicama osvajanje bronze, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

ЧЕСТИТКА ДАЧИЋА СРПСКИМ ОЛИМПИЈЦИМА: Чините поносним цео српски народ

Foto Tanjug

„Svim igračima, treneru Saviću i stručnom štabu od srca čestitam osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Učinili ste nešto što je uradio malo ko, da odbranite zlato sa prethodnih olimpijskih igara i tako ste još jednom ušli u istoriju ovog sporta. Ovaj tim iz godine u godinu donosi ogromnu radost našem narodu i bez obzira na to što se generacije smenjuju, vaše zlato u Tokiju nam obećava da ćemo i svake naredne godine imati čemu da se radujemo. Hvala vam od srca što ste ime i himnu naše zemlje još jednom srčano predstavljali na najvećoj sportskoj sceni sveta“, navodi se u Dačićevoj čestitki vaterpolo reprezentaciji.

U čestitki odbojkašicama Dačić je poručio da su u Srbiju donele još jedan trofej koji ponosnim čini ceo srpski narod.

„Najsrdačnije vam čestitam osvajanje olimpijske medalje i još jedan svetski trofej kojim činite ponosnim ceo naš narod. Ceo vaš tim, vaš trener Terzić i stručni štab pokazali su da ne znate za umor i za prepreke kada se bori za boje nacionalne zastave. Svi u Srbiji su ponosni na to što ste uradili u Tokiju i što ste pokazali da ćete i u godinama koje dolaze biti u samom svetskom vrhu. Hvala vam za trud i za borbenost zbog kojih smo vas bodrili sve ovo vreme i zbog čega ostajemo vaši verni navijači na svim sledećim takmičenjima“, navodi se u Dačićevoj čestitki.

Odbojkašice su večeras sletele na aerodrom Nikola Tesla, a vaterpolisti treba da slete sutra u 9.00 u pratnji zlatne karatistkinje Jovane Preković.

Svečani doček naših olimpijaca biće upriličen u utorak ispred skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a