"NOVOSTI" SA RODITELJIMA DUŠANA MANDIĆA: Rodila majka sina junaka!

V. KADIĆ - B. DABIĆ

09. 08. 2021. u 07:28

BOKA Kotorska, Tivat i Crna Gora slave zlatnog Dušana Mandića, vaterpolo reprezentativca Srbije, jednog od zlatnih "delfina", koji se iz dalekog Tokija vraća sa najsjajnijim odličjem oko vrata.

НОВОСТИ СА РОДИТЕЉИМА ДУШАНА МАНДИЋА: Родила мајка сина јунака!

FOTO: AP

Od radosti se i more zatalasalo, dok pesma i svirka automobila paraju nebo iznad "neveste Jadrana". Radost među Mandićima bila je najveća, posebno mame i tate.

- Rodila majka junaka - kaže mama Rajka. - To je moj sin u koga sam verovala od prve utakmice do poslednje sekunde finalne utakmice. Priznajem, nije mi bilo lako, tresla sam se pored televizora kao prut nad vodom, strepeći da se nešto ne poremeti. Ali, kako je vreme odmicalo, bila sam sve sigurnija da će se tim Dejana Savića domoći trona.

Na pitanje kako je doživela emotivne nastupe sina Dušana, kaže da je to ne čudi, jer je on na taj način pokazao svoj karakter.

- To je on, moj šampion, moj emotivac. Takav je, zapravo, u svakoj prilici. Puno mi je srce. Kada ste me pozvali bila sam na Jazu, gde sam sa prijateljima slavila pobedu Srbije i golove moga sina.

SA 15 GODINA U PRVOM TIMU

POPULARNI Manda je pre vaterpola morao da prođe školu plivanja, i sa sedam godina počeo da igra, a sa 15 dobio šansu u prvom timu i sjajnim partijama donosio mnogo radosti. Preokret u karijeri desio se kada je stigla ponuda Partizana, koja se ne odbija. Zvao ga je legendarni Igor Milanović, koji ga je kasnije formirao kao igrača, što mu Mandići nikada neće zaboraviti.

Odmah posle pobede Dušan nije mnogo čekao, već je pozvao majku telefonom i gromoglasno rekao:

- Najbolji smo! Mama, znao sam da će biti dobro. Igrali smo svi za jednog i jedan za sve. Mi ovde uveliko slavimo. Pozdravi sve moje Tivćane!

A Dušan ne samo što je divan sin, nego je posvećen kao suprug i otac.

- Moja snaha i unuka nalaze se trenutno u Ljuboviji. Posle utakmice čule smo se telefonom, podelile emocije. Ponosni smo na našeg Dušana - junaka! Jedva čekam da ga zagrlim. To je moj sin, moj heroj - kaže presrećna majka Rajka.

Radost nije mogao da sakrije ni otac Budo, koji je za "Novosti" pozirao na brodiću kraj slike svoga sina.

- Iščekivali smo ovaj meč koji je bio manje stresan nego onaj protiv Španije, pogotovo posle katastrofalnog suđenja koje je prevazišlo svaku meru. Da se imalo pitam, ja bih onoga sudiju diskvalifikovao da ne može ovakve mečeve da sudi. Ne kažem da treba da bude pristrasan, ali neka pošteno sudi i bolji neka pobedi. Pobeda jeste slađa, ali sam uoči finalne utakmice bio pomalo skeptik, jer je teško prevazići sudijsku nepravdu koja mnogo utiče na igrače u bazenu, dekoncentriše ih, pa im zato svaka čast, jer su odigrali životnu partiju koja je za anale - kaže Mandić, priznajući da je sa Grčkom očekivao lakši meč, ali da ga osećaj pobede nije napuštao ni u najkritičnijim situacijama.

SREĆA Budo Mandić/FOTO: Privatna ariha

Srećni otac priznaje da mu je sin pružio najviše što je mogao.

- Odigrao je stvarno u prelomnim trenucim kako treba, davao golove. Svih ovih dana bili smo u stalnoj komunikaciji, pričali, analizirali utakmice. Dule je, verujte, toliko požrtvovan, emotivan, jer ima ogromnu želju za pobedom. Takav je, narav mu je pobednička i to ne može da sakrije.

EMOCIJE I KARAKTER

NAŠ sagovornik priseća se Dušanovih početaka, kada je, takođe, u bazenu izgarao.

- To me je uvek brinulo. Dok je bio mlad igrao je u Primorcu, pa kad bi gubio utakmice plakao bi i nervirao se, da smo jedva uspevali da ga smirimo. I zato ne treba da čude njegovi emotivni naboji u Tokiju. To je njegov karakter - kaže vidno raspoloženi otac Budo.

Tivćani sa nestrpljenje očekuju dolazak zlatnog olimpijca 15. avgusta. Pripreme za doček su uveliko počele. Fešta se velika sprema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna