ODBRANOM U FINALE: Vaterpolisti protiv starih dužnika Španaca

S. K.

05. 08. 2021. u 20:20

NIKO nije toliko dužnik vaterpolistima Srbije kao Španci. Olimpijski pobednici veruju da je došao trenutak da u polufinalu turnira prekinu seriju od pet poraza protiv "furije".

ОДБРАНОМ У ФИНАЛЕ: Ватерполисти против старих дужника Шпанаца

FOTO: AP

 "Delfini" i te kako poštuju Felipea Peronea i društvo, ali se nadaju da će črvstom odbranom, kao protiv Italije u četvrtfinalu, izboriti svoje drugo uzastopno finale.

- Protiv Italijana smo pokazali zbog čega smo trenirali celo leto i spremali se za ove odlučujuće utakmice. Pregremeli smo najvažniji, četvrtfinalni duel i spremni očekujemo polufinalni okršaj. Mislim da mi čekamo Špance, a ne oni nas. Skupilo se dosta stvari i pravi je trenutak da se to pokaže danas. Krajnje je vreme da pobedimo - ističe kapiten Filip Filipović.

Španci su poslednjih godina postali noćna mora za naše asove. Od kada su "delfini" u finalu EP 2018. u Barseloni slavili posle peteraca kao da se kolo sreće okrenulo u korist ekipe Davida Martina. Prvo su pobedili našu podmlađenu selekciju na SP 2019. u Gvandžou, potom u četvrtfinalu EP 2020. u Budimpešti na peterce, pa dva puta u Svetskoj ligi, da bi sve začinili startnom pobedom od 13:12 u Tokiju. Istina, naši su pre mesec dana na turniru u Beogradu bili bolji.

- Moramo da igramo kao protiv Italije i da ponovo ključ pobede bude kolektivna igra cele ekipe, naročito u odbrani. Španci su naša veliki dužnici, ali to moramo da stavimo po strani. Ulog je finale, nema povlačenja i daćemo svoj maksimum - naglašava golman Branislav Mitrović, koji je protiv Italije začarao mrežu.

Španci su dosad briljirali. Ostvarili su svih šest pobeda, najopasniji je Granados, koji je treći strelac turnira sa 17 golova. Ipak, naši su u prvom meču dobro upamtili Munariza. Ne zaboravimo da igru kreira Felipe Perone, da na golu briljira veteras Lopez Pinedo, da su opasni Sanuhuj, Tahulj, Malarač...

- Dobro se poznajemo, znamo šta nam je činiti i idemo korak po korak. Bitno je da se koncentrišemo na nas same, kao što smo uradili protiv Italije. Naša snaga dolazi iz odbrane, bitno je da se skupimo i odigramo dobru odbranu, koja će nam pomoći da napad odigramo dosta kvalitetno - smatra Nikola Dedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest