ČUDO OD DETETA: Kineskinja izvela najbolji skok u istoriji Olimpijskih igara, sve sudije dale desetke

Novosti online

05. 08. 2021. u 10:16

Kineskinja Coan Hunčan osvojila je danas olimpijsko zlato u Tokiju, u skokovima u vodu sa tornja 10 metara. Hunčan, 14-godišnja takmičarka je do zlata došla ukupnim rezultatom 466,20, dok je srebrnu medalju osvojila njena sunarodnjakinja Čen Jujsi (425,40).

ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Кинескиња извела најбољи скок у историји Олимпијских игара, све судије дале десетке

Foto: AP

Bronzana medalja pripala je Australijanki Melisi Vu sa ukupno ostvarenih 371,40 bodova.

Mlada 14-godišnja Hongčan ušla je u istoriju ovog sporta kao prva osoba koja je uspela da napravi tri savršena skoka na Olimpijskim igrama, te je tako oduvala konkurenciju u borbi za zlatnu medalju.

U dva navrata je dobila sve desetke od strane sudija, dok je jednom jedan sudija dao 9,5, ali se taj rezultat nije računao, pa je se i taj skok računa kao savršen.

Međutim, ono što je usledilo u drugoj rundi je udaljilo Hongčan daleko od svih ostalih takmičarki - uspela je da napravi savršen skok, sve ocene sudija su bile najviše moguće (10 poena).

Da ovo nije bilo slučajno, Hongčan je pokazala i u četvrtoj seriji kada je napravila još jedan besprekoran skok, kada je takođe dobila sve same desetke.

Konačno, poslednja serija je donela još jedan težak skok devojčice iz Kine, tada je samo jedan sudija pokazao 9.5, dok su svi ostali ponovo dali ocenu 10.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)