TINEJDŽERKE VLADAJU SKEJTBORDINGOM: Na postolju devojčice od 12 do 19 godina

Đ. S.

04. 08. 2021. u 22:48

DRUGA disciplina, rezultat isti. Tinejdžerke vladaju novopečenim olimpijskim sportom - skejtbordingom, budući da su na postolju našle devojčice koje skupa nemaju ni 45 godina.

ТИНЕЈЏЕРКЕ ВЛАДАЈУ СКЕЈТБОРДИНГОМ: На постољу девојчице од 12 до 19 година

FOTO: AP

Zlato je u kategoriji skejt park osvojila Japanka Sakura Josozumi (19), iza je bila njena zemljakinja Kokona Hiraki (12) dok je treće mesto pripalo Britanki Skaj Braun (13).

Hiraki je tako postala i najmlađa osvajačica odličja na ovogodišnjim Igrama, a da je bila na najvišem mestu na pobedničkom postolju oborila bi rekord Mardžori Gestring, skakačice u vodu, koja je na OI 1936. uzela zlato.

Inače, najmlađi osvajač neke medalje na Olimpijskim igrama je Grk Dimitros Lundras, koji je imao deset godina kada je sa svojim timom stigao do odličja u gimnastici 1896.

Takođe, postoji urbana legenda da je na OI 1900. u Parizu, kormilar holandskog veslačkog tima bio mlađi i od deset godina, fotografija dečaka kojeg su "lale" vrbovale iz publike se može pronaći i danas na internetu, ali njegov indentitet nije utvrđen i to je samo jedna od mnogih olimpijskih misterija koja još nije razrešena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba