SJAJNE KOŠARKAŠICE U POLUFINALU OI: Evropske šampionke pobedile Kinu, Srbija napravila veliki korak ka medalji

Novosti online

04. 08. 2021. u 04:38

KOŠARKAŠICE Srbije su nas još jednom obradovale. Naše gracije su u četvrtfinalu Olimpijskih igara pobedile Kinu sa 77:70.

СЈАЈНЕ КОШАРКАШИЦЕ У ПОЛУФИНАЛУ ОИ: Европске шампионке победиле Кину, Србија направила велики корак ка медаљи

Foto: EPA-EFE/WU HONG

Možda je azijska selekcija imala maksimalan učinak tokom grupne faze, možda je bila favorit po mnogima na ovom meču, ali izabranice Marine Maljković su po ko zna koji put pokazale veru, ogrmno srce i borbenost.

Delovalo je da Kina hita ka plasmanu među četiri najbolje selekcije i borbi za odličja, pošto je na ulasku u poslednjih 10 minuta imala prednost od devet razlike - 49:58.

Ipak, ono što su Jelena Bruks i drugarice odigrale u četvrtoj četrvrtini treba da bude u košarkaškim udžbenicima. Dobili su taj period meča sa 28:12 i tako po ko zna koji put pokazale da se nikada ne predaju.

Kada se lomilo u finišu sjajna Sonja Vasić je uzela stvari u svoje ruke, poentirala je iz prodora. U prvom poluvremenu nas je u igri održavala kapiten Jelena Bruks, ali svaka košarkašica je dala svoj doprinos.

Kineskinje su u finišu pokušavale trojkama i nerezonskim šutevima. Nisu bile precizne i morale su da pruže ruke boljem od sebe.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Bruks sa 18 poena, pratila ju je Sonja Vasić sa 16 poena i 10 skokova. Najbolja kod Kine bila je Ting Šao koja je postigla 17 poena, dok je Juenu Li dodala 12.

Naše devojke će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča SAD - Australija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)