ODBOJKAŠICE U BORBI ZA POLUFINALE: Do poslednje lopte!

S. K.

04. 08. 2021. u 07:00

REPRIZA finala SP 2018. u četvrfinalu olimpijskog turnira. Nadamo se i istom ishodu.

ОДБОЈКАШИЦЕ У БОРБИ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: До последње лопте!

FOTO: M. Vukadinović

Svetske i evropske prvakinje, odbojkašice Srbije danas od 10.00 protiv vicešampiona planete počinju borbu za plasman u polufinale. Biće to ne samo duel dve moćne selekcije, već i okršaj fenomenalnih korektorki Tijane Bošković i Paole Egonu. Očekuje se neizvesna borba, do poslednje lopte. Pobednik će se za finale boriti sa boljim iz duela SAD - Dominikanska Republika.

- Znamo da je četvrtfinale možda najvažnija utakmica na ovako teškom turniru. Poraz znači povratak kući, pobeda vodi u borbu za medalje. Sigurno je da ovaj meč puno znači i nama i Italijankama. To je i derbi četvrtfinale, jer nema jačeg para od našeg - ističe za sajt OSS selektor Zoran Terzić.

Kormilar Srbije podvukao je da poslednjih godina igraju neizvesne mečeva sa Italijankama. Uostalom, nedavno su odigrale tri prijateljske utakmice u Ubu i Beogradu i naše su uvek bile za nijansu bolje - 3:2.

- Italija je u istom sastavu kao na SP 2018, a mi, nažalost, nismo. Na SP je bilo 3:2, na EP 3:1 za nas. Znači uvek su bile teški dueli, koji su dugo trajali i uglavnom je odluka padala u petom setu. To je moguće i ovog puta. Moramo da budemo strpljivi, pametni, motivacija i energija iznad svega. Da odigramo najbolji meč na turniru. Sigurno će nam to trebati da bi se dobio ovakav protivnik - naglašava Terzić.

Jelena Blagojević očekuje veoma tešku i neizvesnu utakmicu. U grupnoj fazi naše su izgubile od Brazila, a Italijanke od Kine i SAD.

- Znamo šta donosi i odnosi četvrfinale. Italija je jedna od najboljih selekcija sveta, igrali smo sa njima finale SP i znamo koliko je teško. Moramo da se okrenemo sebi, na našu stranu terena i da sa velikom motivacijom i željom uđemo u utakmicu i borimo se za svaki poen. Znamo koliko nam znači ovaj meč i učinićemo sve da obradujemo naciju - podvlači Blagojevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)