ISPLATILO JOJ SE VELIČANJE OLUJE: Matea Jelić biće jedna od nositeljki hrvatske zastave na proslavi godišnjice etničkog čišćenja Srba

Novosti online

03. 08. 2021. u 16:51

DOK srpske šampionke u tekvondou nose zastavu svoje zemlje na ceremonijama otvaranja i zatvaranja olimpijskih igara, hrvatske to čine na proslavama etničkog čišćenja.

ИСПЛАТИЛО ЈОЈ СЕ ВЕЛИЧАЊЕ ОЛУЈЕ: Матеа Јелић биће једна од носитељки хрватске заставе на прослави годишњице етничког чишћења Срба

Foto: EPA

Matea Jelić je srpskoj javnosti postala poznata po simpatičnom priznanju da se krišom slikala sa zlatnom medaljom Milice Mandić iz Londona 2012, a zatim i po selfiju sa najboljim sportistom sveta Novakom Đokovićem, ali je posle osvajanja zlata u Tokiju pokazala pravo lice.

Ova rođena Kninjanka prvo je najavila da će zlato proslaviti tokom obeležavanja "obljetnice" Oluje.

Usledio je novi šok kad je Jelićeva održala govor i pevala ustaške pesme na koncertu poznatog ustaše Marka Perkovića Tomsona.

Cela ova priča dostigla je vrhunac juče, kada je mlada Hrvatica, inače rođena dve po godine posle "oluje", dobila zvaničan poziv da učestvuje u paradi kojom hrvatska država proslavlja proterivanje nekoliko stotina hiljada Srba sa vekovnih ognjišta.

- Juče su mi rekli da sam pozvana… Nikad to ne bih odbila. Velika mi je čast poručila je Matea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a