SRBIĆ UZEO SREBRO ZA HRVATSKU: Smešila mu se bronza, ali je onda Holanđanin pao...

Novosti

03. 08. 2021. u 13:03

HRVATSKI gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebro na vratilu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

СРБИЋ УЗЕО СРЕБРО ЗА ХРВАТСКУ: Смешила му се бронза, али је онда Холанђанин пао...

Foto: Tanjug/AP

Odradio je nastup bez greške i nakon šest takmičara prešao u vođstvo sa ocenom 14.900. Kasnije ga je prestigao Japanac Daiki Hašimoto s ocenom 15.066.

Svetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Štutartu dve godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na evropskim prvenstvima (2019, 2020), stigao je sada i do svoje prve olimpijske medalje. Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na Igrama u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dve bronze.

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vežbom, sa startom 6.2 i na kraju ocenom 14.633, u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vežbu sa startom 6.5  najavivši kako ide na sve ili ništa. Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra.

Bolji od njega bio je samo Hašimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocenom 15.066, dok je bronzu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14.533. Za 19-godišnjeg Japanca je to drugo zlato u Tokiju nakon što je bio najbolji i na višeboju.

Holanđanin Bart Deurlo, koji je mogao da skine Srbića sa drugog mesta i da ga tako ostavi sa bronzom u rukama, u poslednjem nastupu je pao i Hrvatu je na kraju pripalo srebro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)