KAJAKAŠICA MILICA NOVAKOVIĆ: Osvojene medalje naših sportista su za nas ogroman podstrekm jedva čekam da počne takmičenje

Tanjug

01. 08. 2021. u 15:28

SRPSKA kakajašica Milica Novaković kaže da jedva čeka nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

КАЈАКАШИЦА МИЛИЦА НОВАКОВИЋ: Освојене медаље наших спортиста су за нас огроман подстрекм једва чекам да почне такмичење

Foto: Kajakaški savez

Takmičenje u kajaku sprint u Tokiju počinje sutra.

- Željno iščekujemo početak naših trka i mogu slobodno da kažem to u ime cele kajakaške ekspedicije da se nadamo što boljem uspehu i dobrom nastupu - rekla je Novaković za sajt OKS.

Iskusna takmičarka ocenila je i regatni centar na kojem će se održati takmičenja na Olimpijskim igrama.

- Objekti gde se održava takmičenje su izvanredni i odlično organizovani. Sve je na jednom mestu, ne trošimo mnogo vremena na transport do staze, autobusi su česti, pa je samim tim sve olakšano. Jedino što bih izdvojila jeste da prirodni uslovi nama sprint kajakašima na mirnim vodama baš i ne idu na ruku, jer veslamo praktično na moru koje je pregrađeno velikim betonskim zidom - ističe naša kajakašica i dodaje:

- Međutim, taj zid ipak ne može da zaštiti stazu kad krene da duva jak vetar sa mora i zbog toga je dosta nemirna staza. Ali ono što je važno to je da su svima uslovi jednaki i niko nije pošteđen toga, tako da se moramo prilagoditi svemu i biti u stanju da damo svoj maksimum u kakvim god uslovima da nastupamo.

Milica naglašava i da je važan deo priprema za takmičenje i atmosfera u srpskoj delegaciji.

- Osvojene medalje su za nas ogroman podstrek, mislim da to motiviše čitav tim Srbije, kojeg smo svi deo i iako smo iz individualnih sportova, na takmičenju kao što su Olimpijske igre, svi smo deo iste ekipe i meni lično veoma znače osvojene medalje naših takmičara, kao i dobri nastupi - zaključila je Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?