NOVAKOV DŽELAT ISPISAO ISTORIJU: Zverev skinuo prokletstvo staro 33 godine

Novosti online

01. 08. 2021. u 11:51

Nemački teniser Aleksander Zverev pobedio je Karena Hačanova sa 6:3, 6:1 i došao je do zlatne medalje na olimpijskom turniru u Tokiju.

НОВАКОВ ЏЕЛАТ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Зверев скинуо проклетство старо 33 године

Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Na putu do zlata, 24-godišnji Zverev savladao je Lua, Galana, Basilašvilija, Šardija, Đokovića i sada Rusa Hačanova, a na putu do zlata izgubio je samo jedan set, od Novaka u polufinalu.

Rano je Zverev napravio brejk, za vođstvo 2:1, a možda i ključni trenutak meča dogodio se u šestom gemu, kada je Nemac spasao brejk loptu i održao prednost.

Osvojio je Hačanov naredni gem na svoj servis, ali tada kreće potop Rusa, i sedam uzastopno osvojenih gemova za Zvereva (u duelu sa Đokovićem vezao je osam).

Nemcu će zlato u Tokiju sigurno predstavljati vetar u leđa pred US open, grend slem turnir koji počinje 30. avgusta i na kojem je prošle godine igrao svoje zasad jedino grend slem finale.

To je zasad 19. medalja za Nemačku u Tokiju, a četvrta zlatna.

Bronzanu medalju još u subotu je obezbedio Pablo Karenjo Busta, trijumfom u tri seta nad Novakom Đokovićem.

Podsećanja radi, Zverev je ovom pobedom postao prvi predstavnik Nemačke u singlu na Olimpijskim igrama koji je osvojio zlatnu medalju, još od Štefi Graf koja je to učinila 1988. godine u Seulu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili