NOVAK OSTAO BEZ MEDALJE: Karenjo-Busta osvojio bronzu! Hvala za nesebičnu borbu Nole

A. Ilić

31. 07. 2021. u 07:43 >> 10:59

NAKON Poraza od Aleksandra Zvereva Đoković je igrao protiv Pabla Karenja Buste u meču za bronzanu medalju. Španac je slavio sa 2:1 u setovima.

НОВАК ОСТАО БЕЗ МЕДАЉЕ: Карењо-Буста освојио бронзу!  Хвала за несебичну борбу Ноле

FOTO: Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. 

Srbin je juče doživeo težak poraz od Aleksandra Zvereva, a nije se od njega oporavio ni danas. 

Po teškom vremenu viđena je lavovska borba na terenu. Đoković je izubio prvi set sa 4:6, a potom u taj-brejku dobio drugi. 

Nije imao snage u trećem da napravi preokret, te Pablo Karenjo-Busta osvaja bronzanu medalju, a Đoković će nešto kasnije sa Ninom Stojanović u drugom meču imati priliku da još jednom pokuša da dođe do odličja. 

TREĆI SET 4:6 7:6(8:6) 3:6

3:6 - Servirao je Karenjo-Busta za medalju. Šoković je pokušavao svim silama da dođe do gema. nakon 2 časa i 41 minut Španac ima meč loptu. Nije se predao Novak, izjednačenje. Usledio je sjajan servis Pabla, treća meč lopta. Treće izjednačenje. Odbija Đoković da se preda. 

3:5 - Novak još jednom siguran na svoj servis. Tri brejk lopte ima Srbin. Koristi prvu. Bez mnogo problema osvaja gem. Čeka ga gem koji mora da osvoji. 

2:5 - Stiže sada Karenjo Busta sve. Ima tri gem lopte. Prvu koristi. 

2:4 - Tri gem lopte za Đokovića koji prvu ne koristi. Koristi ipak drugu. 

1:4 - Još jednom je bio siguran na svoj servis Španac. 

1:3 - Negodovao je Karenjo-Busta zbog toga što Novak nije dobio javnu opomenu nakon bacanja reketa na tribinu, a potom dva gema kasnije i treskanje reketa o ram koji drži mrežu. Prekida Novak seriju rivala. 

0:3 - Još jedan reket stradao je od strane Novaka Đokovića, a sa 3:0 Karenjo-Busta potvrđuje brejk. 

0:2 - Velika borba. Još jedan gem dobija Karenjo Busta, brejkom dolazi do velike prednosti pred nastavak meča. 

0:1 - Brejk loptu ima Đoković na startu trećeg seta. Nije uspeo da je iskoristi Novak. Veliku priliku propustio je Đoković, sada Španac ima prednost. Propušta veliku priliku i Busta. Reket Novaka Đokovića završio je negde na tribinama. Nova prednost za Španca 

FOTO: Tanjug

DRUGI SET 4:6 7:6(8:6)

TAJ BREJK - Poveo je Španac, odmah izjednačuje Novak. Uspeo je Đoković potom i da preokrene. Tri mini brejka viđena su na startu 2:1 za Noleta. Spetljao se Karenjo-Busta 4:1. Usledila su dva poena koja je dobio Španac.  Karenjo-Busta nakon 22 udarca uspeva da izjednači u taj-brejku. Sreću je imao Novak, dugu razmenu Španac šalje u mrežu. MEČ LOPTA KARENjO BUSTA.  Spasava Đoković tu loptu odličnim servisom. Sada Đoković ima set loptu, koristi je. 

6:6 - Igraće se taj-brejk u drugom setu. 

6:5 - Đoković je odradio veliki posao, pritisak je sada na Špancu koji servira za ostanak u drugom setu. 

5:5 - Dva vezana poena za Đokovića na servis rivala. Vrši Novak pritisak na Španca. Fantastičan tenis igra se u Tokiju. Nema brejk lopti, siguran Španac u završnici. 

5:4 - Dve gem lopte ima Novak Đoković u devetom gemu drugog seta. Nakon lošeg prvog servisa kažnjava drugim rivala. Izašao je na mrežu i po peti put u setu vodi Novak. 

4:4 - Nema odstupanja, ni servis iznenađenja. Đoković pod pritiskom, servira za novo vođstvo. 

FOTO: Tanjug

4:3 - Novak fantastičan na svoj servis. Dolazi ponovo do gema. 

3:3 - Đoković je pritiskao, a nakon lavovske borbe odbranio se Španac. 

3:2 - Ponovo Đoković servira odlično i dolazi do tri brejk lopte. Prvu ne koristi - šalje je u mrežu, a druga je nakon bekhenda završila u aut. Treća je bila sreća. Koristi Đoković 11. forhend viner da ponovo povede. 

2:2 - Nema brejka za sada. Izjednačuje Španac. 

2:1 - Tri gem lopte ima Novak Đoković. Fantastičnom dijagonalom koristi prvu. 

1:1 - Španac samouveren u drugom setu. Dolazi do gema bez problema. 

1:0 - tek u drugom setu Novak dolazi do prvog asa. Sa tri direktna poena Đoković osvaja gem. 

FOTO: Tanjug

PRVI SET 4:6

4:6 - Ovo je novi Novak Đoković. Šest poena u nizu dobija Srbin, vodi u 10. gemu 30:0. Dve brejk lpte ima Đoković, pritisak je na španskom igraču. Prvu, nakon duže razmene šalje Novak u mrežu. Isti epilog i u narednom poenu, nakon 17 udaraca Đoković ne koristi ni petu brejk loptu. Imaće Đoković i šestu priliku. Prvi set na kraju osvaja Pablo Karenjo-Busta. 

4:5 - Dva poena osvaja Španac, potom dolazi do dve vezane set lopte. Đoković je pokušao izlascima na mrežu da poremeti ritam rivala, to mu nije uspelo, a mučio se i sa servisom. Ipak, iz drugog servisa spasao je prvu set loptu. Spasava potom i drugu set loptu Đoković. Sedmi forhend viner za Srbina. U ovim trenucima budi se Đoković i dolazi do prednosti - gem lopta. Potom dobija Novak i poen iz drugog servisa. 

3:5 - Nakon 36. minuta igre Đoković će servirati za ostanak u setu. Još jedan siguran gem Španca na svoj servis. 

FOTO: Tanjug

3:4 - Dve gem lopte za Đokovića. Prvu brani rival, a potom furiozan forhend Novaka koji uspeva da prekine seriju rivala. 

2:4 - Furiozan Španac u ovom gemu. Dolazi do dve brejk lopte, odlično servira, a Novak ne liči na sebe. Potvrdio je Pablo Karenjo-Busta brejk. 

2:3 - Ono što nije uspeo Novak, uspeo je Španac. Došao je do brejka u petom gemu. 

2:2 - Nakon duge razmene i dve nove brejk lopte Novak još uvek ne uspeva da dođe do brejka. 

FOTO: Tanjug

2:1 - Dve gem lopte za Novaka Đokovića. Koristi srpski teniser drugu i na prvu pauzu odlazi uz vođstvo. 

1:1- Tri greške iz forkenda napravio je Karenjo-Busta u uvodu meča. Čini se da je španac nervoznije otvorio duel. Na startu Novak dolazi do brejk lopte. Ne koristi Novak priliku. Još jedan dobar napad iz forhenda Srbina, nova brejk lopta. Uzvrađa potom Španac istom merom. Novo izjednačenje. Odlično se brani Španac i ne da Novaku da dođe do brejka. 

1:0 - Dobro je Novak servirao i dobio uvodni gem bez mnogo problema. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru