HRVATSKA OLIMPIJKA KOJA JE VELIČALA "OLUJU: Volim i poštujem Srbiju, ali...

Novosti online

30. 07. 2021. u 22:51

Hrvatska tekvondoistkinja Matea Jelić, koja je posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama dala skandaloznu izjavu zveanu za "oluju", ponovo je za medije u domovini govorila koliko joj znači akcija u kojoj je 1995. godine proterano 250.000 Srba iz Krajine.

ХРВАТСКА ОЛИМПИЈКА КОЈА ЈЕ ВЕЛИЧАЛА ОЛУЈУ: Волим и поштујем Србију, али...

FOTO: Instagram/mateajelic

Posle zlata u Tokiju poželela je da jose doček u rodnom Kninu spoji sa proslavom "oluje", i to samo nekoliko dana nakon što se fotografisala sa Novakom Đokovićem. Želja joj se ispunila, a Matea je poručila:

- Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram.

Matea je svojevremeno stanovala i kod Miliće Mandić, što dodatno baca sramotu na njenu izjavu. Mada Hrvatica ističe da poštuje Srbiju.

- Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh.

Otkila je i kako se upoznala sa Novakom Đokovićem.

-  Braća Sinković su sedela s Đokovićem, a ja sam baš taj dan osvojila zlato pa su me pozvali ka njima za sto. Pričala sam normalno s Đokovićem, toliko je skroman i dobar, Sinkovići takođe. Baš sam zahvalna što sam imala priliku da ih upoznam. To su pravi šampioni - rekla je Matea, a prenose hrvatski mediji.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja