ŠOK U TOKIJU! NOVAK PROKOCKAO FINALE: Đoković je imao sve, brejk i set prednosti, a na kraju može dobiti “samo” bronzu

Novosti online

30. 07. 2021. u 08:48

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale olimpijskog turnira u Tokiju, pošto je danas u polufinalu izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva 1:6, 6:3, 6:1.

ШОК У ТОКИЈУ! НОВАК ПРОКОЦКАО ФИНАЛЕ: Ђоковић је имао све, брејк и сет предности, а на крају може добити “само” бронзу

Foto: AP

Đoković je sjajno počeo meč, ubedljivo osvojio prvi set, brejkom poveo 3:2 u drugom i onda se, umesto da rutinski završi duel, neobjašnjivo "ugasio".

Zverev je osvojio sedam uzastopnih gemova, čak četiri brejka i stekao nedostižnu prednost.

Nemac će u finalu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je u prvom polufinalu nadigrao Španca Pabla Karenju Bustu 6:3, 6:3.

Đoković i Busta boriće se za bronzanu medalju.

TREĆI SET

1:6 Gotovo je. Novak izgubio u polufinalu.

1:5 Nemac na gem od plasmana u finale.

1:4 Posle deset uzastopno osvojenih gemova Zvereva Srbin prekida seriju. Čini se kasno, kako igra Nemac pitanje je minuta kada će završiti meč.

0:4 Zverev demolirao Novaka u trećem setu.

0:3 Devet gemova uzastopno osvaja Zverev. Ovo nismo nikada gledali kod Novaka. Dupli brejk Nemca.

0:2 Novak je propustio šansu da se vrati u meč. Imao je tri brejk lopte, ali nije iskoristio nijednu. Srbin u katastrofalnoj situaciji.

0:1 Nastavlja se nestvarna serija Zvereva. Novi brejk, treći u nizu. Novak kao da ne postoji na terenu.

DRUGI SET

3:6 Četvrti vezani gem za Zvereva! Neverovatno kako je Novak prokockao drugi set i sada nas očekuje prava drama u trećem setu.

3:5 Šta se desilo sa Đokovićem? Raspala se Novakova igra. Zverev sada dominira i na korak je od izjednačenja u setovima.

3:4 Đoković je stao. Zverev počeo da igra maestralno, očekuje nas velika drama u drugom setu.

3:3 Neočikvano! Nemac uzvraća udarac, pravi brejk kada se činilo da ga je Novak slomio. Katastrofalan servis gem Đokovića je pomogao Zverevu.

3:2 Brejk Đokovića u najboljem trenutku. Nemac konstantno ljut, prepotentan svađa se sa sudijama, sam sa sobom, ali i dobacuje Novaku.

2:2 Novi težak gem Đokovića.  Zverev je lomio i reket, Novak se ljutio zbog besnih reakcija nemačkog tenisera. Zakuvalo se u Tokiju.

1:2 Zverev je već sada osvojio više gemova u drugom setu nego li što je za kompletan prvi. Počeo je opet servis da sluša Nemca, manje greši i Đoković se malo muči na riternu.

1:1 Novak je opet spasavo brejk loptu.  Na isti način kao i u prvom setu. Servis je opet slušao Đokovića na 30:40. A onda još dva poena za osvojen servis gem.

0:1 Zverev uzima prvi gem u drugom setu. Nije Novak sada imao šanse da nastavi nestvaran niz osvojenih gemova. Pet ih je uzastopno Srbin uzeo u prvom setu.

PRVI SET

6:1 Kakav set Đokovića! Izgledalo je na početku da će se mučiti da će biti velika borba, a onda je Novak pokazao zbog čega je najbolji.

5:1 Dupli brejk Đokovića. Zverev je počeo da poklanja poene Novaku, a Srbin je to oberučke prihvatuio da uzme još jednom servis Nemcu.

4:1 Novak potvrdio brejk. Opet teškom mukom, ali bitno je da semafor pokazuje prednost za srpskog tenisera.

3:1 Brejk! Kakav gem Đokovića. Ruku na srce poklonio mu je Nemac jedan poen, ali maestralna partija Srbina

2:1 Novak se žestoko muči na startu. Zverev deluje bolje, opet se dugo igralo na servis Srbina. Nije sada spasavao brejk lopte, ali bilo je nekoliko izjednačenja.

1:1 Ubedljiv servis gem Zvereva! Ipak jedna sudijska odluka na štetu Novaka je olakšala posao Nemcu. Naime, na 30:15, Đoković je odlično pogodio, skoro završio poen, a linijski delilac pravde je zvao "aut". Poen je ponovljen i osvojio ga je Aleksandar, kao i kasnije gem.

1:0 Težak gem za Đokovića. Zverev je imao 15:30, pa čak i brejk loptu. Novak je dobrim servisom uspeo da je spase i na kraju dođe do prednosti. Velika borba od starta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (32)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije