BRAZIL NA CRTI: Odbojkašice Srbije spremne za najteži meč u grupi

S. K.

29. 07. 2021. u 19:38

ČETVRTFINALE je "overeno", počinje bitka za prvu startnu poziciju. Odbojkašice su u trećem kolu grupe A ostvarile treću uzastopnu, maksimalnu pobedu, pošto su za 73 minuta umirili nejaku Keniju sa 3:0 (25:21, 25:11, 25:20).

БРАЗИЛ НА ЦРТИ: Одбојкашице Србије спремне за најтежи меч у групи

FOTO: AP

Srpkinje prekosutra (9.25) očekuje derbi grupe sa Brazilom, a u poslednjem kolu, 2. avgusta (2.00) igraju sa Južnom Korejom.

- Volimo da igramo protiv Kenijki zbog njihovog odnosa i energije koju pokazuju na terenu. One su autsajderi i nije lako igrati takve utakmice. Srećna sam i što je selektor Terzić pružio šansu svim devojkama. Sada nam slede dve najvažnije utakmice u grupi, sa Brazilom i Južnom Korejom, koje će odrediti startne pozicije u nokaut fazi - istakla je kapitenka Maja Ognjenović.

Bez obzira na veliku razliku u kvalitetu, svetske i evropske prvakinje su maksimalno ozbiljno ušle u okršaj sa Kenijkama. Od početka su zaigrale Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Brankica Mihajlović... Kasnije je selektor Zoran Terzić šansu pružio svim odbojkašicama kako bi sve osetile dvoranu.

- Lepo je igrati sa Kenijkama, jer se vidi da žele da se dokazuju. Na dobrom smo putu, jer dobro znamo zašto smo ovde. Idemo dalje, trebalo bi da igramo još bolje i snažnije - naglasila je Brankica Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna