DRAGAN JOVIĆ ZA "NOVOSTI": Nekad podviknem, pa se izvinjavam

Đ. S.

30. 07. 2021. u 08:30

MILICU je prodornim glasom podigao u prelomnom trenutku, Tijanu je sprečio da potone posle poraza u prvoj rundi i u velikoj meri im pomogao da dođu do dva odličja na OI u Tokiju.

ДРАГАН ЈОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Некад подвикнем, па се извињавам

FOTO: EPA

Dragan Jović, trener, pedagog srpskih tekvondistikinja, otkrio je dva možda i presudna detalja u borbama naših devojaka na putu do zlata i srebra u Japanu.

- Sa Tijanom sam pričao i u Beogradu da ako se desi repesaž ne pada u depresiju, već da se odmori malo, da okrenemo drugi list, jer moramo da osvojimo tu bronzanu medalju koja je vrlo važna, kao i druge dve - kaže popularni Gale, za "Novosti", opisujući šta se sa Tijanom Bogdanović dešavalo posle poraza od Špankinje Andrijane u prvoj borbi.

Zatim je u repesažu usledila borba sa Kineskinjom Vu, dvostrukom olimpijskom šampionkom.

- Tijana je pobedila Vu u Riju u četvrtinfalu i sprečila je da dođe do trećeg olimpijskog zlata. Ona je zatim prestala da se bori, ali se vratila za Tokio, bila druga na SP i Gran priju, došla da se bori za treće zlato i zvanje najbolje u istoriji. Ipak, našli smo način da je pobedi, kasnije i Japanku i osvoji bronzu - ponosno govori Jović.

Što se Milice tiče, njoj je ključna tačka bila preokret protiv Poljakinje Kovaljčuk, posle Jovićeve intervencije.

- Tražila je da je odmorim, ja nisam hteo, jer je trebalo još 15 sekundi borbe, pa da pravimo pauzu. Možda je izgledalo malo i ružno i neprimereno, ali morao sam na svoj način da je povratim, glasom i decibelima, na način koji jedino može da "pije vodu". Izvinjavao sam se kasnije zbog toga, ali je ona rekla da joj je to bilo potrebno i na kraju se ispostavilo kao presudno, baš taj trenutak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni