MILICA MANDIĆ: Još nisam svesna uspeha, o budućnosti ću razmišljati kasnije

Novosti online

29. 07. 2021. u 10:28

SRPSKA tekvondistkinja Milica Mandić rekla je danas da još nije svesna da je osvojila drugo olimpijsko zlato, kao i da je pritisak uvek postojao, ali da je naučila da se bori sa tim.

МИЛИЦА МАНДИЋ: Још нисам свесна успеха, о будућности ћу размишљати касније

Foto: Tanjug

"Nikada niko u našem sportu nije posle devet godina osvojio drugo zlato. Mi smo znali za šta smo spremni, pritisak je uvek bio tu ali smo naučili da se borimo. Emocije se još nisu slegle, još nisam svesna da ja imam dva zlata, ali imam vremena da se naviknem i da uživam u tome", rekla je Mandić na konferenciji za novinare po povratku u Beograd.

Mandić je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila u kategoriji iznad 67 kilograma, a u istoj kategoriji je slavila i 2012. godine u Londonu.

Na pitanje novinara u vezi sa najavljenim krajem karijere, Mandić je istakla da se sada nalazi na vrhuncu karijere, i da će o budućnosti razmišljati kasnije.

"Mislim da sam sad na vrhuncu karijere, i da sa svojih skoro 30 godina dolazi vreme da malo predahnemo. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, tada ću biti u 33-34 godini, pogotovo za borilački sport to je teško. Ali polako vreme je prvo za pauzu, da se saberu utisci. Mislim da ne mogu da prenesem sreću koju sam osećala u sebi poslednjeg dana u Olimpijskom selu. Trenutno ne razmišljam o budućnosti, volela bih da uživam u ovom momentu do kraja", dodala je ona.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović, bronzana u kategoriji do 49 kilograma, dodala je da je i pre turnira znala težinu takmičenja, uz ocenu da je zadovoljna bronzanom medaljom.

"Kada sam izgubila prvi meč činilo mi se kao da se sve srušilo, ali imala sam vremena da se isplačem i da kažem sebi još uvek nije kraj, tako da mi je drago da imam dve medalje sa dva takmičenja", rekla je Bogdanović, koja je u Riju 2016. godine osvojila srebro.

Srebrni sa Igara u Tokiju, strelac Damir Mikec istakao je da mu je ovo prva olimpijska medalja, kao i da je zadovoljan što je na svim takmičenjima uspeo da donese bar medalju za Srbiju.

"Počastvovan sam što sam u mom sportu prikupio sve medalje sa svih frontova, i čast mi je da budem deo sporta koji donosi medalje od 1988. godine, sa malim izuzetkom u Riju. Mi još imamo sjajnih strelaca u Tokiju, i dalje ih bodrimo, i želimo da se poveća još naša brojka medalja", rekao je Mikec.

"Ostaje samo gorak ukus četvrtog mesta, sa Zoranom Arunović u miksu, i to mi je malo pokvarilo slavlje. Čovekovo prokletsvo, uvek hoće više, bio sam tužan što nisam još jednu medalju osvojio. Nadam se da ću kroz koji dan shvatiti koliko je ovo veliko i da će mi dati vetar u leđa za sledeći olimpijski ciklus. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz", dodao je on.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni