SRAMOTNO PISANJE ZAPADNIH MEDIJA O ĐOKOVIĆU: Srbinu izvrnuli reči i napravili od njega negativca

Novosti online

29. 07. 2021. u 09:01

Novak Đoković ponovo na udaru. Zapadni mediji su po ko zna koji put pokušali da predstave srpskog asa u negativnom kontekstu.

СРАМОТНО ПИСАЊЕ ЗАПАДНИХ МЕДИЈА О ЂОКОВИЋУ: Србину изврнули речи и направили од њега негативца

Foto: Tanjug/AP

Novak je u sredu nakon dva odigrana meča (singl i dubl) odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za medije u Tokiju.

Na konferenciji se dosta govorilo o mentalnom zdravlju spotista. Ova tema je trenutno aktuelna zbog slučaja slavne američke gimnastičarke Simon Bajls koja je zbog mentalnih problema odustala od OI.

Novak je dobio jedno uopšteno pitanje o borbi sa pritiskom na terenu i srpski as je odmah odgovorio.

"Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente", rekao je Novak.

"Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis. Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom", dodao je srpski as.

Međutim, zapadni mediji su odmah iskoristili priliku da napadnu srpskog asa. U izveštajima brojnih medija navodi se da je Novak govorio o slučaju gimnastičarke Simon Bajls, što nije istina.

Neki su istakli da je imao "eksplozivne komentare na račun Bajls".

Iako je govorio o svojoj borbi sa pritiskom, pojedini novinari su ponovo iskoristili priliku da ga predstave u negativnom svetlu. Međutim, Novak je na to navikao i kao što je i sam rekao - ima mehanizam da se izbori sa napadima..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba