KOŠARKAŠICE PROTIV ŠPANIJE: "Znamo, žele da nam se osvete"

V. P.

28. 07. 2021. u 20:51

MESEC dana posle dramatičnog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu u Valensiji, košarkašice Srbije i Španije sastaju se i pod olimpijskim krugovima u Tokiju.

КОШАРКАШИЦЕ ПРОТИВ ШПАНИЈЕ: Знамо, желе да нам се освете

FOTO: FIBA

Naše dame su tada skinule evropsku krunu Špankinjama, koje će biti silno motivisane da se revanširaju u današnjem susretu drugog kola A grupe olimpijskog turnira (10.20).

- Znamo da nas, kao i uvek, čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije - kaže kapitenka Srbije Jelena Bruks. - Moramo da izvučemo pouke iz duela sa njima na Evrobasketu, kao i iz prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Verujemo u našu igru i pripremu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer je to jedini način da ih pobedimo i u Tokiju.

"Furija" je u japansku prestonicu stigla jača za dve košarkašice koje su zbog korone propustile Evrobasket, u premijernom meču propisno se namučila sa selekcijom Koreje (73:69).

- Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa ove dve igračice koje nisu igrale na Evropskom prvenstvu - kaže Nevena Jovanović.

- Biće veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela, kako bismo došle do prilike da upišemo još jednu pobedu.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati