UŽASNE VRUĆINE: Vidite šta je Đoković morao da uradi usred meča zbog visoke tempereture - mučenje tenisera (FOTO)

Novosti online

28. 07. 2021. u 12:17

NOVAK Đoković je kao japanski brzi voz protunjao do četvrtfinala, pošto je pregazio Alehandra Davidoviča Fokinu - 6:3, 6:1. No, osim Španca srpski as je imao protivnika i u velikoj vrućini.

УЖАСНЕ ВРУЋИНЕ: Видите шта је Ђоковић морао да уради усред меча због високе темперетуре - мучење тенисера (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Naime, Novak i Alehandro su igrali po nerealnim uslovima. Napolju je bilo preko 30 stepeni, a vlažnost vazduha preko 60 posto.

Svetski broj jedan spas je uspeo da nađe u "kiseoniku", tačnije u cevi iz kojeg je dopirao hladan vazduh koji je rashlađivao tenisere.

POMOĆ Đoković koliko-toliko da se reši vrućine/FOTO: AP/Tanjug

Uspeo je Đoković makar malo da se rashladi uz pomoć ovog uređaja. Na kraju je ipak uspeo da preskoči prepreku zvanu Fokina i ostvari treću pobedu u na Igrama u Tokiju.

Ova slika šokirala je mnoge navijače, koji su kritikovali organizatore zbog toga što se mečevi igraju po paklenoj vrućini. Takođe, najbolji teniser sveta je govorio da mečevi treba da se igraju u noćnom terminu.

Ceh je zbog toga platila španska teniserka Paula Badosa koja je bila prinuđena da preda meč Marketi Vondrušovoj. Ona je doživela toplotni udar pa je u kolicima izneta sa terena.

Podsetimo, Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Keija Nišikorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije