MILICA I BOJAN ZA FINALE, STRAHINJA ZA MEDALJU: Naše uzdanice u kajaku sa mnogo optimizma očekuju start na Igrama

V. N.

26. 07. 2021. u 17:53

STRAHINjA Stefanović je najveći adut naše kajakaške reprezentacije na Olimpijskim igrama.

МИЛИЦА И БОЈАН ЗА ФИНАЛЕ, СТРАХИЊА ЗА МЕДАЉУ: Наше узданице у кајаку са много оптимизма очекују старт на Играма

FOTO: KSS

Strane agencije ga vide kao sigurnog osvajača medalje u jednosedu na 200 m. Ali, nije samo on uzdanica srpske selekcije. I Milica Novaković i Bojan Zdelar nadaju se finalnim trkama, a onda je sve moguće.

- Olimpijske igre su san svakog sportiste. Veoma sam srećan i uzbuđen. S nestrpljenjem iščekujem početak takmičenja - ističe za sajt KSS Stefanović.

Strahinja je olimpijsku vizu izvadio pre dve godine baš u Tokiju. Nije razočaran što su Igre odložene za godinu dana.

- Imali smo čak godinu više da treniramo. Pokušali smo da se fokusiramo na sebe i da poradimo na nekim nedostacima koje smo imali. Zaista sam u dobroj formi i mislim da ću u Tokiju pokazati svoj najveći kvalitet i da ćemo najzad uspeti, posle svega onoga što se dešavalo, da zaboravimo celu godinu i da pokažemo ono što znamo - kaže Stefanović.

Mladi kajakaš priznaje da je uzbuđen i što će uskoro ući u Olimpijsko selo. Družiće se sa ostalim sportistima, ali podvlači da će biti fokusiran na takmičenja. Tim pre što će disciplina K1-200 posle Tokija prestati da bude olimpijska.

- U fokusu će biti samo moja trka i gledaću da se najviše baziram na to. Nadam se da ću posle Tokija biti na ovom "počasnom" zidu u Kajakaškom savezu, jer se na njemu nalaze oni koji su postigli odlične rezultate. To je nešto što će me predstavljati ovde i što će za čitav moj život biti deo istorije - iskren je Strahinja.

Milica Novaković je spremna za trke na 200 i 500 metara, koje je očekuju.

- Mislim da će ove Igre u svakom slučaju biti specifične. To što neće biti publike za nas nije neki veliki problem, jer kod nas ne igra veliku ulogu. Nama je fokus uvek na nama samima, tako da što se nas tiče to neti neki veliki gubitak - kaže Milica za sajt KSS.

- Mislim da sam spremna i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni posle Igara.

Novaković će se u Tokiju takmičiti u jednosedu na 200 i 500 metara.

- Prijavljeno je više takmičarki nego ikada u disciplini jednoseda na 500 metara.

Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to evropsko ili svetsko prvenstvo, sve je moguće - podvukla je Novakovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)