ODBOJKAŠICE KRENULE MOĆNO: Dominikanska Republika osetila snagu Srbije

S. K.

25. 07. 2021. u 19:33

MOĆNO od starta. Odbojkašice su u prvom kolu grupe A olimpijskog turnira neočekivano lako oduvale sa terena "Arijake arene" Dominikansku Republiku - 3:0 (25:18, 25:12, 25:20).

ОДБОЈКАШИЦЕ КРЕНУЛЕ МОЋНО: Доминиканска Република осетила снагу Србије

FOTO: FIVB/OSS

Svetske i evropske prvakinje, srebrne iz Rija 2016. prekosutra (7.20) igraju sa uvek neugodnim Japankama.

- Prva utakmica je vrlo važna na ovim takmičenjima. Problem je bio i to što nismo imali prilike da pre meča upoznamo dvoranu. Ipak, odigrali smo više nego dovoljno dobro da pobedimo Dominikanke, koje nisu prikazale partije iz Lige nacija. Zadovoljan sam kako smo igrali. Ali, okrećemo se Japanu, protiv kojeg nas očekuje izizetno teška utakmica. Japanke su neugodne, protiv njih svaki poen mora da se zaradi. Vrlo malo greše, igraju fantastičnu odbrani. Ipak, ova pobeda donela je devojkama neophodnu dozu samopouzdanja - istakao je selektor Zoran Terzić.

GRBIĆ: ŽELjA JE PRESUDNA

VLADIMIR Grbić je zajedno sa Milenom Reljin delegat na odbojkaškom turniru.

- Da bi se osvojilo olimpijsko zlato nisu dovoljni kvalitet i taktika, već je presudna ogromna želja, jer ona otklanja sve nedostatke. Mislim da su naše odbojkašice spremne za to. Na turniru sedam ekipa može do trona i biće veoma teško - rekao je popularni Vanja za "RTS".

Niko u našoj selekciji nije očekivao rutinsku pobedu nad Dominikanama, koje su ranije umele da pruže žešći otpor, a i u Ligi nacija su pokazale da su veoma opasna ekipa ukoliko se potceni. Zato su Srpkinje od starta zaigrale ozbiljno i otpor rivalki lomile već u prvom delu svakog seta.

- Zadovoljna sam kako smo igrale, jer nam je ovo bila prva utakmica na nekom turniru posle dve godine. Dominirale smo tokom celog meča, nismo dozvolile protivniku da nam pripreti. Daleko teže meč očekuje nas u utorak protiv uvek neugodnog Japana - naglasila je Boškovićeva.

U prvom su Dominikanke bile egal do 4:4, kada naše zahvaljajući napadu i blokom lako stiču nedostižnu prednost. U drugom setu rivalke su čak i povele sa 7:6, ali su Maja Ognjenović i drugarice podigle nivo igre i dlanom o dlan bilo je 16:9. Nešto zanimljivije je bilo u trećem činu. Do 9:9 vodila se ravnopravna borba, da bi naše uspele da se odlepe na 22:15. Istina, u finišu ih je na tajm-autu selektor Terzić prekorio što ne zatvaraju protivničku paralelu, ali su i taj meč mirno privele kraju.

- Srećna sam što smo otvorile turnir pobedom. Znale smo da Dominikanke igraju specifičnu odbojku i da mogu da budu nezgodne. Pobeda nam donosi neophodnu sigurnost u nastavku takmičenja. Već se okrećemo Japanu. Ukoliko damo svoj maksimum trebalo bi da bude sve u redu - primetila je Jelena Blagojević.

GRUPA A - PRVO KOLO

Srbija - Dominikana 3:0

Japan - Kenija    3:0
Brazil - Koreja 3:0

DRUGO KOLO - 27. jul

Japan - Srbija    7.20
Brazil - Dominikana    12.40
Koreja - Kenija    14.45

1. Srbija    1    1    0    3:0    3

2. Japan    1    1    0    3:0    3
3. Brazil    1    1    0    3:0    3
4. Kenija    1    0    1    0:3    0
5. Dominikana    1    0    1    0:3    0
6. J. Koreja    1    0    1    0:3    0

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE: Huligani se motkama jurili po Beogradu, policija ih pohapsila (VIDEO)