KO HOĆE KRUNU – POBEĐUJE: Mina Popović, debitant na Olimpijskim igrama

S. Krstović

24. 07. 2021. u 21:25

MINA Popović ostvarila je još jedan svoj san. U nedelju jutro (7.20) protiv Dominikanske Republike debitovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

КО ХОЋЕ КРУНУ – ПОБЕЂУЈЕ: Мина Поповић, дебитант на Олимпијским играма

Mina Popović Foto N. Skenderija

Trofejna odbojkašica ne obećava zlato, ali podvlači da onaj koji želi tron mora da pobede sve protivnike.

- Ovo su moje prve Igre. Mislim da je to takmičenje koje je posebno i nosi nešto što nijedno drugo takmičenje na kojem sam igrala nije. Nosi jednu dozu možda i većeg uzbuđenja. Za svakog sportistu Igre su ostvarenje sna i prelepo je što će se pored ove situacije sa kovidom održati najveće takmičenje. Mi smo se spremale i napravi neku našu igru. Jedva smo čekale da turnir počne i da radimo ono što najviše volimo da radimo - ističe Mina Popović.

Srpkinje su u Tokio došle kao svetske i evropske prvakinje, vicešampionke Igara u Riju 2016, tako da je prirodno da napadnu zlato.

- Nezahvalno je pričati, teško je dati neke prognoze. Ali, mi uvek idemo da se igramo da pobedimo. Uvek ulazimo u takmičenje i utakmice sa idejom da pobedom. Sada ćemo da vidimo koje su naše mogućnosti - podvlači Popovićeva.

Naša dame posle duela sa Dominikanskom Republikom, očekuju i okršaji sa Japanom, Kenijom, Brazilom i Južnom Korejom. Prve četiri ekipe idu u nokaut-fazu.

- Sigurno je da je naša grupa na papiru lakša. Ali, sistem takmičenja je takav da sledi dueli u kojima nema popravnog. Jasno je da onaj ko želi da osvoji mora da pobedi svakog, nemu tu previše okolišanja. Jer, da bismo došli do najvišeg cilja moraćemo pobediti sve ekipe. Sigurno bi bilo lakše da smo krenuli sa lakšim protivnicima, ali sve je to uslovno - jasna je Popovićeva.

TURSKA NA KINU

SUTRA u prvom kolu grupe A sastaju se: Srbija - Dominikanska Republika (7.20), Japan - Kenija (12.40), Brazil - J. Koreja (14.45).

Grupa B: Rusija - Italija jutros, SAD - Argentina jutros, Kina - Turska (9.25).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)