DAMIROV OTAC ZA "NOVOSTI": "Celu noć sam gledao, srce i noge su mi otkazivale" - otkrio kako je Mikec postao šampion!

J. Su.

24. 07. 2021. u 12:16

SRPSKI strelac je rano jutros po našem vremenu hicima u metu osvojio Srbiju, i pogodio srebro - prvu medalju za našu zemlju na Olimpijadi u Tokiju.

ДАМИРОВ ОТАЦ ЗА НОВОСТИ: Целу ноћ сам гледао, срце и ноге су ми отказивале - открио како је Микец постао шампион!

Foto: AP Photo/Alex Brandon

Damirov otac Dušan Mikec je rekao da je njegov sin rastao u sportskoj familiji.

- San svakog sportiste pre nego što počne da se bavi sportom je Olimpijada. Skoro 99 odsto to ne doživi a oni koji odu i osvoje medalju su nešto izuzetno. Ne može da se opiše taj osećaj - kaže za "Novosti" Dušan Mikec. 

On kaže da ne može ni da zamisli kako je njegovom sinu, ali da ni njemu nije nimalo lakše.

- Celu noć sam uz računare pratio takmičenje. Moje srce i noge su otkazivale. Čuli smo se pre 15 minuta i tad su mu donosili doručak iako je bilo vreme za večeru. Ništa nije jeo pred gađanje. Već su došli da daje neke izjave i popunjava papire. Imali smo odličan dan. Medalja je sada osvojena i ostalima će biti puno lakše da idu na takmičenja jer je led probijen. I on isto kaže da je lepo krenuo ali da je lakše bilo u finalu. Sa šestog mesta na kraju je uzeo srebro - ističe Dušan Mikec.

Otac našeg šampiona kaže da je Damirova majka bila državni prvak u atletici kao juniorka, i da su sinovi već sa četiri godine počeli da se bave sportom. 

- Svaki dan su trenirali, niko ih nije terao. Karate, plivanje, skokovi u vodu, jedrenje, bejzbol. Bitno da se bude u sportu da ne gluvare i iz toga je ispalo ovo. Damir je počeo da trenira 13. septembra, a već u decembru je bio prvak Beograda - ističe ponosni otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni