OTKRIVEN RAZLOG: Evo zašto Novak Đoković nije bio u timu Srbije na otvaranju OI

Novosti

23. 07. 2021. u 15:42

ČITAV sportski svet je čekao ovaj dan s nestrpljenjem! Olimpijske igre su zvanično otvorene, uprkos velikim problemima i pandemiji korona virusa, koja je Igre odložila za godinu dana.

ОТКРИВЕН РАЗЛОГ: Ево зашто Новак Ђоковић није био у тиму Србије на отварању ОИ

Foto: RTS printskrin, Instagram/ninaderwael

Srpski sportisti su blistali na ceremoniji i može se reći da su ostavili najupečatljiviji utisak, jer su svi imali male zastavice i zaista su izgledali moćno u odnosu na druge reprezentacije.

Barjaktari su bili košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, a na ceremoniji nije bilo mnogih naših sportista, uključujući i najveće zvezde, Novaka Đokovića.

Foto: AP

Kako je potvrđeno "Telegrafu", Novak je odlučio da propusti ceremoniju otvaranja Igara, jer već za nekoliko sati ima meč protiv Uga Delijena u prvom kolu Olimpijskih igara. Taj meč je na programu u ranim jutarnjim časovima po vremenu u Srbiji, ne pre 8.30, a Novak je bio svestan da bi u slučaju dolaska na ceremoniju izgubio nekoliko dragocenih sati koji su mu ključni za pripremu meča i da onda ne bi bio spreman za meč sa Delijenom.

On je bio sa timom Srbije na Olimpijskom stadionu, ali nije učestvovao u defileu što pokazuje i slika na Instagram profilu Miloša Vasića. Ceremonuju je posmatrao iz hotela.

Foto: Instagram/vaskelaa

Novak je nikad motivisaniji stigao u Tokio, spreman je da osvoji zlatnu medalju, što je jedino što dosad nije osvojio u karijeri, a time bi ostao u konkurenciji da osvoji Zlatni slem, čime bi postao jedini teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Uz Novaka je u Olimpijskom selu ostalo još srpskih takmičara, ali i drugih sportista koji takođe nisu bili na otvaranju, poštu zvezde Slovenije Luke Dončića. Novaka su nastavili ostali sportisti da spopadaju, a najoriginalnije fotke napravio je sa belgijskim gimnastičarkama, gde je oduševio špagom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024