NOVAK JE ŠAMPION I LEGENDA TENISA: Bivši svetski i evropski prvak oduševljen Đokovićevom odlukom da igra u Tokiju

Novosti online

21. 07. 2021. u 13:25

ODLUKA Novaka Đokovića da učestvuje na olimpijskim igrama nije obradovala samo Srbe nego i ljubitelje sporta i sportiste širom sveta.

НОВАК ЈЕ ШАМПИОН И ЛЕГЕНДА ТЕНИСА: Бивши светски и европски првак одушевљен Ђоковићевом одлуком да игра у Токију

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Osvajač tri olimpijske medalje, nemački gimnastičar Fabijan Hambuhen, govorio je  koliko je za sport i Olimpijske igre bitno to što je Novak stigao u Japan.

"Đoković je veliki šampion i legenda tenisa. Osvojio je toliko grend slemova, a mi kao olimpijska porodica smo presrećni što će se takmičiti ove godine. Imali smo Federera, Nadala, bilo je mnogo velikih igrača na Olimpijskim igrama, tako da smo zaista počastvovani što će se Novak takmičiti i što smatra da su baš ove Olimpijske igre veoma bitne za njega. Naročito jer u svetu tenisa OI nije toliko bitna kao za gimnastičare, tako da smo presrećni. Hvala mu!", rekao je Hambuhen za "Eurosport".

On je četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama i smatra da to što u Tokiju neće biti publike po njegovom mišljenju ima svoje dobre i loše strane. 

"Pre samog nadmetanja, možda je i lakše da nema publike, baš zbog koncentracije i fokusa. Ali posle, kada završiš takmičenje, a imao si fenomenalan nastup, a nema nikog da navija i tapše, to je pomalo tužno. Možemo da pričamo o tome zašto je publika dozvoljena na Evropskom prvenstvu u fudbalu, gde je prisustvovalo 60 hiljada ljudi, a u Tokiju je zabranjena. Ipak, ne treba raspravljati, mislim da je najbitnije da svi ostanu zdravi, a gimnastičarima je takmičenje bez publike svakako poznato, to je isto kao na treningu, niko ne navija. Svi treba da budu fokusirani i pripremljeni za ovu situaciju i da daju sve od sebe", govori Hambuhen, čije komentare iz Tokija će publika moći da prati na kanalima "Eurosporta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima