ĐOKOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA; Nole je poručio "Idem po zlato u Tokio", a onda je uradio nešto što će oduševiti sve Srbe (VIDEO)

Novosti online/Tanjug

20. 07. 2021. u 12:45

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je stigao u Beograd, gde je održao konferenciju za medije i pričao o Olimpijskim igrama u Tokiju.

ЂОКОВИЋ ПУЦА ОД САМОПОУЗДАЊА; Ноле је  поручио Идем по злато у Токио, а онда је урадио нешто што ће одушевити све Србе  (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Podsećanja radi, prvi reket sveta je posle osvajanja Vimbldona bio na radnom odmoru u Crnoj Gori, a već danas posle kratkog boravka u prestonici Srbije putuje u Tokio, kako bi se priključio ostatku delegacije koja je već u Japanu.

Nole je ujedno i naša glavna uzdanica za zlato na Olimpijskim igrama, što je i njegov veliki cilj uz naslov u Njujorku, odnosno "zlatni slem".

- Lepo vas je videti u ovolikom broju. Srećan sam što na ovaj način idem u Japan. Napadam zlato, to nije tajna. To je moj veliki cilj i ambicija. Pred početak sezone sam sebi zacrtao četiri gren slema i zlato u Japanu. Imam puno dobijenih mečeva, samopouzdanje je veliko. Olimpijske igre su velika čast i privilegija. Volim timska takmičeenja. Nedostaje mi to zlato sa OI. Spreman sam za svoj najbolji tenis, rekao je Novak na početku obraćanja.

Nastavio je Nole sa punim ustima da priča o OI i predstavljanju Srbije na najvećoj sportskoj smotri sveta.

Foto: Novosti

 

- Olimpijske igre su najveća smotra u istoriji sporta. To što tamo doživite ne možete nigde drugo. Predstavljate svoju zemlju, družite se sa ostalim sportistima iz svih zemalja sveta. Spavate pod istim krovom, jedete zajedno, rado se toga sećam, to je nezamenjiv osećaj. Atletičati četiri godine se spremaju za OI, interesantno ih je videti kako se oni spremaju za to takmičenje. Mi teniseri imamo malo više takmičenja.

Đoković je pričao i o pripremama u Crnoj Gori, kao i rivalima u Tokiju...

- Ne može da bude sve idealno. Imam još uloga u životu, osim tenisa. Otac sam, suprug. Odlično sam odradio pripreme, sjajana atmosfera, odlično vreme i dali su mi vetar u leđa. Ima dosta otkaza u Tokiju, ali dosta njih je tamo. Medvedev, Cicipas i Zverev su najteži rivali. Finale se igra u tri seta, ali treba doći do finala. Iskusio sam u prošlosti koliko nosi to emocija i pokušaću da tretiram i ovaj turnir, kao i ostale, rekao je Novak i onda za kraj pokazao još jednom koliko je veliki.

Foto: Novosti

 

Naime, kada su zamolili prisutne na aerodromu Nikola Tesla da sede i sačekaju da se intonira himna Srbije Novak je rekao ja moram da ustanem. I naravno, Nole je pevao himnu i svog glasa, kao uvertiru za nadamo se kraj teniskog takmičenja, kada će svi se nadamo naš najbolji sportista svih vremena se okititi najsjajnijim odličjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije