KOŠARKAŠICE OTPUTOVALE U TOKIO: Sonja predvodi šampionke

G. Kelić

20. 07. 2021. u 09:00 >> 20:06

NA letu za prestonicu Japana juče su se našle i najbolje srpske košarkašice, koje na OI idu kao aktuelne evropske šampionke.

КОШАРКАШИЦЕ ОТПУТОВАЛЕ У ТОКИО: Соња предводи шампионке

FOTO: M. Vukadinović

U Riju pre pet godina je zasijala bronza, a sadašnja želja je da se ode korak dalje i tako nastavi niz odličja na velikim takmičenjima, koji je započet 2015. godine. U avion za Tokio ušla je i Sonja Vasić, koja se potpuno oporavila o posledica kovida 19.

- Bez pauze i predaha posle napornog takmičenja na Prvenstvu Evrope i zdravstvenih problema koji su nas zadesili posle toga, idemo na ovaj turnir. Ipak, mi Srbi smo nacija koja u atipičnim situacijama ume da reaguju, snađe se i nađe rešenje - istakla je selektorka Marina Maljković na konferenciji za medije.

Za kapitenku Jelenu Bruks biće ovo poslednje takmičenje u dresu sa državnim grbom.

- Igre u Riju i ove u Tokiju će biti potpuno drugačije i na to moramo biti spremne. Imale smo malo vremena za pripremu posle završetka EP, ali idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu.

Ana Dabović je bila kratka i jasna po pitanju ambicija.

- Uvek smo davale svoj maksimum, tako će biti i ovog puta, i nadam da će to doneti rezultat - kaže Ana.

SONjA: VRATITI SE UZDIGNUTE GLAVE

OD Sonje Vasić se očekuje da vuče ekipu na ovom turniru, kao što je to radila i na kontinentalnom šampionatu:

- Uvek odlazimo sa najvišim ambicijama. Sa ponosom predstavljamo našu zemlju i to je uvek donosilo rezultate do sada. Imam osećaj da smo mi ekipa koja ume da se izdigne i preskoči svaku prepreku na koju naiđe. Verujem u ovaj tim i nadam se da ćemo i ovog puta izaći sa terena uzdignute glave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom