ZNAMO KAKO SE OSVAJA MEDALJA: Milica Mandić sa najvećim ambicijama stigla na svoje treće Olimpijske igre

G. KELIĆ

19. 07. 2021. u 19:53

DOBRO zna Milica Mandić kako je to biti olimpijski šampion, i zato bi u Tokiju htela da taj osećaj ponovi. Zlatna tekvondistkinja iz Londona 2012. u prestonicu Japana na svoje treće OI je stigla kao jedan od najvećih aduta našeg tima sa 86 članova.

ЗНАМО КАКО СЕ ОСВАЈА МЕДАЉА: Милица Мандић са највећим амбицијама стигла на своје треће Олимпијске игре

FOTO: Privatna arhiva


Za to i ima razloga, jer je na nedavnom Prvenstvu Evrope uzela srebrnu medalju, dok se na međunarodnom turniru u Sofiji okitila zlatom, pa tako u odličnoj formi dočekuje Igre na Dalekom istoku.

- Osećam se potpuno smireno i zadovoljno, jer znam da sam se maksimalno pripremila za turnir. Zbog pandemijskih uslova nismo bili u mogućnosti da pripremni period odradimo onako kako smo to činili ranijih godina, ali iskoristili smo maksimum u celoj situaciji. Jedan deo priprema smo odradili u Grčkoj, drugi u Beogradu, gde nam je u gostima bio olimpijski tim Brazila. U Tokiju ćemo da poradimo na još ponekim detaljima, zato i smo otišli deset dana pre početka takmičenja - istakla je Mandićeva, za "Novosti", pred ukrcavanje na avion za Istanbul, odakle je bio let za Tokio.

Sportisti će, zbog striktnih pravila oko pandemije koja "bukti" u Japanu, biti ograničeni na sobu i borilišta, bez mogućnosti da se kreću izvan Olimpijskog sela.

- To neće biti problem za mene. Na prethodnim Igrama smo, ionako, samo prvi dan imali slobodno da malo prošetamo, fokus je uvek 100 odsto na dobrom treningu i dobrom oporavku, a isto tako će biti i sada. Osim toga da ćemo se ovog puta pridržavati epidemioloških mera, manje ćemo se i pozdravljati sa ljudima, na šta smo se već i navikli u prethodnih godinu dana.

Milica na tatami izlazi 27. jula, u kategoriji preko 67 kilograma.

- Konkurencija je strašno jaka, dolaze takmičarke iz Kine, Velike Britanije, Turske, Koreje, Francuske, Meksika... Od 16 devojaka koje učestvuju njih 14 su izuzetno kvalitetne, a sedam ili osam može do zlata. Spremamo taktiku za svaku od njih, to smo uvežbavali na treningu i iskreno se nadam da ću sve to realizovati u borbi - podvukla je Mandićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)