PROGNOZA AP: SRBIJI DEVET MEDALJA U TOKIJU! Novak Đoković i Jovana Preković donose zlato, vaterpolistima srebro, Španović bez odličja?

Novosti online

19. 07. 2021. u 15:35

OLIMPIJSKI tim Srbije će na predstojećim Igrama u Tokiju osvojiti devet medalja, od čega dve zlatne, prognoza je agencije Asošiejted pres (AP).

ПРОГНОЗА АП: СРБИЈИ ДЕВЕТ МЕДАЉА У ТОКИЈУ! Новак Ђоковић и Јована Прековић доносе злато, ватерполистима сребро, Шпановић без одличја?

FOTO: Tanjug

Po prognozi AP-a, najsjajnije odličje u Tokiju osvojiće prvi teniser sveta Novak Đoković i karatistkinja Jovana Preković koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je nedavno osvojila Evropsko prvenstvo, u Tokiju će se popeti stepenik više u odnosu na Rio de Žaneiro 2016, pošto joj agencija AP prognozira srebrnu medalju.

Zlato će, po AP-u, pripasti Amerikankama, a bronza Australiji.

Po prognozi AP-a, srebro će osvojiti i vaterpolisti Srbije, aktuelni olimpijski šampioni, a u finalu će izgubiti od Hrvatske. Bronza će otići u ruke vaterpolista Mađarske.

AP je Srbiji prognozirao još jedno srebro u timskim sportovima i to u basketu 3*3. Po AP-u, od Srbije će biti bolja selekcija Poljske, dok će bronzu osvojiti Letonija.

Kada je reč o ekipnim sportovima, AP kao osvajačice medalja nije naveo žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske prvakinje i vicešampionke OI.

Na pobedničko postolje u ženskoj odbojci, po AP, će se popeti SAD, Kina i Brazil.

Medalje bi Srbiji trebalo da donesu i kajakaš Strahinja Stefanović (srebro), džudista Aleksandar Kukolj (bronza), rvač Mate Nemeš (bronza) i Zorana Arunović u streljaštvu (bronza).

Takođe, prema prognozi američke agencije, među osvajačicama medalja u skoku u dalj nema Ivane Španović. Najsjajnije odličje osvojiće Malaika Mihambo iz Nemačke, srebro Ukrajinka Marina Bek-Romančuk, a bronzu Amerikanka Britni Ris.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila osam medalja.

Zlatnu medalju osvojili su srpski vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati