NOVI PROBLEMI U TOKIJU: Ostrige ugrozile takmičenje veslača na OI

Tanjug

19. 07. 2021. u 11:41

Zvaničnici u Tokiju sa nervozom prate situaciju u vodama gde će se održati veslačka takmičenje na Olimpijskim igrama, jer ih je jedan “neželjeni posetilac” do sada koštao 1,28 miliona dolara na ime hitnog otklanjanja štete.

НОВИ ПРОБЛЕМИ У ТОКИЈУ: Остриге угрозиле такмичење веслача на ОИ

Foto: EPA

Staza Sea Forest u Tokijskom zalivu, koja će biti domaćin veslačkih događaja i kanu slaloma, bila je spremna pre roka, ali jedino na šta niko nije računao bile su - ostrige, prenosi Bi-Bi-Si.

Ogroman broj ostriga prikačio se za bove namenjene zaustavljanju talasa, a otkrivene su kada su zbunjeni zvaničnici počeli da istražuju zašto su bove počele da tonu.

Rešavanje problema bio je ogroman i dugotrajan zadatak, budući da je oprema položena u rasponu od 5,6 km morala da se odvuče na obalu i popravi ili da je timovi ronilaca očiste na licu mesta.

Ukupno su uklonili 14 tona ostriga, navodi Bi-Bi-Si.

I to nisu bile bilo kakve ostrige, jer su zvaničnici otkrili da su u pitanju magaki ostrige, koje su izuzetno popularan delikates tokom zime u Japanu.

Zvaničnici, međutim, poručuju da nisu razmišljali o tome da budu konzumirane, pošto bi to zahtevalo proveru njihove bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)