SRBIJA BRANI ZLATO U TOKIJU: "U dobrom raspoloženju čekamo Igre"

Novosti online

14. 07. 2021. u 13:02

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je jedan od poslednjih treninga pred polazak na Olimpijske igre u Tokio, gde Delfini brane zlato osvojeno u Riju pre, sada već, pet godina.

СРБИЈА БРАНИ ЗЛАТО У ТОКИЈУ: У добром расположењу чекамо Игре

FOTO: M. Vukadinović

Srbija će na Igrama biti u grupi B u koj se još nalaze selekcije Španije, Hrvatske, Crne Gore, Kazahstana i Australije.

- Mislim da ćemo u Tokiju biti rasterećeniji nego u Riju. Tada smo sami sebi stvorili jaku tenziju, sad je nema u toj meri. Dobro smo trenirali, bez povreda, u dobrom raspoloženju čekamo Olimpijske igre. Predstoji nam joša adaptacija tamo, na klimatske uslove, plus uslove za kovid - rekao je Andrija Prlainović koji se posle Tokija oprašta od reprezentacije, kao i još neki stariji igrači:

- Nadam se samo da će kraj biti dobar, zna se šta je idealan, ali sada samo razmišljam da dođemo u poziciju da igramo za medalju!

S druge strane, Dušan Mandić je rekao:

- Uvek je teže braniti zlatnu medalju, nego osvajati, ali pritisak je isti. Rio je imao težinu, ima je i sad, u svakom pogledu. Mi smo iskusna ekipa, znamo svoj cilj i idemo prema njemu. Prošli smno mnogo toga zajedno, osvajali i sedma i peta mesta i zlata. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvek najvažnija utakmica.

Mandić je naglasio da je najbitnije što su svi u ekipi zdravi.

- Sledeća želja nam je da dođemo u olimpijsko selo, da prođeme sve silne testove, da ne bude nekih komplikacija u putu. Idemo prvo u Kašivazaki, tamo smo bili i pred SP u Gvanžuu, sparingovaćemo sa Crnom Gorom i uradićemo završni deo kompeltnih priprema. Ne želimo da se opterećujemo i unapred razmišljamo o situacijama popout one koja je zadesila Miloša Vasića. Žao nam je zbog njega, desio mu se veliki peh, ceo život je trenirao za Igre. Mi ćemo uraditi sve da poštujemo epidemiološke mere i izbegnemo svaku neprijatnu situaciju - poručio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024